Яким є звичайний день учителя? Ранок, кава, перегляд новин, дорога до школи, а потім уроки та численні папери, наради і спілкування із батьками учнів. Наприкінці робочого дня вчителі прихоплять стосик зошитів (треба ж перевірити контрольну!) і повернуться додому. А після хатніх справ та спілкування із рідними на вчителів чекає підготовка до уроків / виховних годин / батьківських зборів / педрад / шкільних свят (потрібне підкреслити). Або до всього цього одночасно. Майбутнє розписане у КТП та щоденниках, і цілком передбачуване.

Або ні? Адже виконання звичних справ зі щоденного списку вчителя неабияк ускладнили численні повітряні тривоги та вимушена (і доволі екстремальна) дистанційка. А ще ж необхідно розробити виховні заходи, покликані навчити дітей правил мінної безпеки, поведінки під час повітряної тривоги, надання першої допомоги… І це ще далеко не все! 

Зараз ми вже усвідомлюємо, що та як робити, але перші дні були найскладнішими: як зв’язатися з учнями, як допомогти колегам, як організувати освітній процес (та чи на часі взагалі зараз думати про навчання?). Як вижити?

Тоді ми ще не знали, наскільки ми сильні. Наскільки сильні наші військові, медики, ДСНСники, комунальники, держслужбовці та, звісно, освітяни. Під час війни можна відмовитися від багатьох речей, але не від освіти. Адже саме вона формує майбутнє нації. 


Посилання на подію

У кожного своя історія 24 лютого. Своя історія війни. Своя історія боротьби та наближення Перемоги. У педагогів вона особлива, адже вони тримають освітній фронт. І навіть в умовах повномасштабної війни вони мають силу навчати, надихати, допомагати, підтримувати, втішати, вести за собою. Мають силу розбудовувати освіту та змінювати її на краще.

14 жовтня ми відзначатимемо День захисників і захисниць України. Ця дата завжди була важливою для нас, але цьогоріч – особливо. І в цей день ми запрошуємо вас на особливу зустріч у межах нашого проєкту #Маю_силу. 

Нашими гостями стануть Лілія Талан, Інна Іванова, Ірина Дядюшкіна та Юлія Батура. Ви точно їх знаєте, адже вони – постійні спікерки вебінарів та конференцій «На Урок». До них приєднаються редакторки освітнього проєкту «На Урок» Любов Цукор та Ганна Сукачова.

Поговоримо про перші дні повномасштабного вторгнення, про те, як працювали на самому початку, та як працюємо зараз, про те, як підтримували зв’язок із учнями, про страхи та сподівання. І, звісно, про Перемогу.

Приєднуйтеся до розмови про те, як українські вчителі наближають Перемогу, 14 жовтня 2022 року о 16:00. Переходьте за посиланням, аби зареєструватись на подію і отримати сповіщення про її початок.

До зустрічі!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter