Новини

МОН і освітній омбудсмен захистять учителів під час вибору підручників

До 12 березня вчителі мають відібрати підручники для третього класу, які будуть надруковані державним коштом. Про проблеми, з якими можуть зіштовхнутися педагоги, розповіла Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад.

За її словами, директори та управління освіти часто тиснуть на вчителів під час вибору підручників. Звісно, ситуацію треба виправляти, тому відтепер у таких випадках педагоги зможуть зателефонувати на гарачу лінію освітнього омбудсмена. Повідомити про випадки тиску можна за телефонами: 044-248-17-50 та 380 95 143-87-26.

«Попередні роки, коли МОН тільки впровадило систему вібору підручників учителями, з'являлися непоодинокі сигнали, що на вчителів тиснуть директори та управління освіти. Це неприпустимо. Саме тому цього року ми об'єднаємо зусилля МОН, ІМЗО та освітнього омбудсменадля боротьби з цим явищем».

                                                              Міністерка світи і науки України Ганна Новосад

Якщо офіс освітнього омбудсмена отримає такі дзвінки, то заявка, отримана від школи, буде піддана сумнівам, та перевірятиметься. Крім того, прозорість процедури забезпечуватиметься публікацією рішень педради на шкільному сайті. Також відомство наразі працює над автоматизацією процесу відбору підручників.

У цьому році процес вибору підручників відбуватиметься наступним чином:

  • учителі ознайомлюються з підручниками, обоговорюють їх;
  • педагогічна рада затверджує решення колективу;
  • школа заповнюю спеціальну форму щодо результатів відбору у Державній інформаційній системі освіти (ДІСО), яка автоматично передає дані до ІМЗО та МОН.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter