Новини

«Захист України»: у школах з'явиться новий предмет

Прдмета «Захист Вітчизни» більше не буде. Його замінить оновлений предмет «Захист України». Відповідна постанова була ухвалена Кабміном сьогодні, 26 лютого 2020 року. 

«Наша освіта довго наслідувала радянську парадигму, і предмет "Захист Вітчизни" – один із проявів цього. Це неправильно, що на п’ятому, практично шостому році війни, ми досі не спромоглися замінити абсолютно радянську назву предмета "Захист Вітчизни" на "Захист України". Це важливий акцент, і я рада, що ми нарешті його поставили. Тепер не менш важливе завдання – покращувати зміст цього предмета і матеріально-технічне забезпечення шкіл».

                                                                     Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

«Захист України» є обов'язковим для вивчення у 10-11 класах. Його головна мета полягає у наданні учням знань та умінь, необхідних для оборони країни, також діти мають навчитися діяти у надзвичайних ситуаціях. Вивчення предмета передбачає проведення уроків, а також навчально-польових і навчально-тренувальних занять.

«Важливо, щоб цілі, які ми закладаємо у конкретний предмет, зокрема і у оновлений "Захист України", відображались і в підручниках, за якими навчаються учні. Так зміни стануть системними і ґрунтовними. Саме для цього ми розпочали зміну підходів до експертизи та виготовлення підручників. Повна трансформація триватиме декілька років, але для нас надзвичайно важливо зробити цей процес якісно».

                                                                      Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter