Новини

Уряд виділив 504 млн на інклюзію в дитсадках, школах та профтехах

У 2020 році на розвиток інклюзивної освіти у профтехах, школах і дитячих садках виділено 504 млн 458 тис грн. Відповідна постанова була прийнята Кабміном 26 лютого 2020 року. 

«Якісна освіта має бути доступною для кожного учня, незалежно від національності, місця народження чи особливостей освітніх потреб дитини. Це наше глибоке переконання, і тому ми продовжуємо послідовний розвиток інклюзивної освіти в Україні. Якщо на початок 2019 року в нас було трохи більше 12 тис дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах, то на початок 2020 ця цифра склала 19 345 учнів. Фактично ми бачимо зростання на 61,2% впродовж лише 2019 року. Для нас це надзвичайно потужний і важливий показник».

                                                                     Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Ці кошти влада на місцях може витратити на:

  1. Оплату корекційно-розвиткових занять і придбання спеціальних засобів корекції. Якщо точніше, то для учнів інклюзивних класів шкіл – 410,1 млн грн, вихованців інклюзивних груп дитсадків – 87,5 млн грн, слухачів інклюзивних груп закладів профосвіти, які поряд з професією здобувають повну загальну середню освіту – 4,9 млн грн.
  2. Придбання спеціальних засобів корекції для слухачів інклюзивних груп закладів профосвіти – 1,8 млн грн.

Також ця постанова вносить зміни до існуючого Порядку надання субвенції для підтримки осіб із особливими освітніми потребами. Відтепер місцева влада отримає більше повноважень для перерозподілу субвенції.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter