Новини

МОН пропонує перенести строки зарахування учнів до шкіл

Міністерство освіти і науки України надіслало керівникам закладів освіти лист із пропозицією перенести строки зарахування дітей до шкіл та організувати прийом документів уже після карантину.  

Вибір дати початку прийому документів цілком залежить від рішення органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади. Але при цьому строк, відведений на прийом заяв, не має бути менше одного місяця. 

«Фактично мінімально можливий термін подання необхідних документів має бути встановлено з 30 квітня по 31 травня, крім випадків зарахування до 10 – 11 класів, до яких мінімально можливий термін подання необхідних документів має бути встановлено з 15 травня по 15 червня. Водночас у зв’язку з можливим подовженням тривалості освітнього процесу зазначені вище терміни може бути змінено».

Утім, якщо карантин буде подовжено, то і строки для зарахування дітей до закладів освіти мають бути змінені. Тому МОН рекомендує засновникам та керівникам закладів освіти провести прийом необхідних для зарахування документів після припинення карантину. 

При цьому у МОН зазначили, що заклади загальної середньої освіти можуть гнучко організувати прийом документів, наприклад, дозволити надсилати їх електронною поштою (у сканованій формі, без електронного цифрового підпису). Інформацію про це варто розмістити на сайтах шкіл. 

Докладніше ознайомитися з листом Міністерства можна за посиланням

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter