Новини

Тримай п'ять, освіто: EdCamp організовує антикризову онлайн-конференцію

Навчання та карантин – чи реально поєднати ці два поняття? Цілком! Але все же таки освіта – складний та багатовимірний процес, який залежить від багатьох зовнишніх чинників, тому вплив пандемії COVID-19 не варто недооцінювати. 

Особливості організації дистанційного навчання (а це не так уже й просто), вибір корисних ресурсів, необхідність постійно бути на зв'язку та підлаштовуватися під нові обставини – все це стресова ситуація для вчительок та вчителів. А ще не варто забувати про те, що на карантині не лише діти, але і їхні батьки, які мають організувати комфортні умови для навчання! 

Карантин поставив перед учительством та батьками чимало запитань, на які не так просто відповісти. Але відповіді усе-таки є! І почути їх ви зможете 13 – 17 квітня під час неймовірної події: «Антикризовий національний онлайн-EdCamp 2020: Тримай п’ять, освіто!». Це п'ятиденна онлайн-конференція, ініційована вчительскою спільнотою EdCamp Ukraine. Незвичний формат, чи не так? Але від цього не менш цікавий! 

На що чекаємо?

«Антикризовий національний онлайн-EdCamp 2020: Тримай п’ять, освіто!» має на меті консолідувати зусилля педагогів, батьків та органів влади. Саме тому виступи на конференції будуть від представників/-ць МОН та інших органів влади, українського та іноземного експертних кіл – у тому числі представників і представниць практично всіх авторитетних педагогічних та батьківських спільнот.

Узяти участь в онлайновому EdCamp можуть охочі освітяни, батьки, представники та представниці місцевого самоврядування та органів державної влади. Упродоавж цих п'ятьої днів говоритимуть про:

  • освітню політику в карантинних умовах;
  • розвиток дистанційної освіти;
  • фінансові та юридичні виклики, які наразі стоять перед освітою, спільнотами та родинами;
  • важливість у теперішніх умовах педагогіки партнерства та критичного мислення;
  • як у кризові періоди зберігати фізичне здоров’я та психологічну стійкість.

Також під час онлайн-марафону буде обговорено важливе питання: як об’єднати вчительську й батьківську спільноти задля допомоги українським медикам.

Сесії проведуть:

  1. Т. в.о. міністра науки й освіти Любомира Мандзій та колишні міністерки Лілія Гриневич і Ганна Новосад.
  2. Директор Українського інституту розвитку освіти Вадим Карандій і його заступниця Наталія Софій.
  3. Голова комітету з питань освіти, науки та інновацій у Верховній Раді України Сергій Бабак та його заступник Сергій Колебошин.
  4. Перший освітній омбудсмен України Сергій Горбачов.
  5. Фронтмен музичного гурту “Антитіла”, амбасадор Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA Ukraine) Тарас Тополя.
  6. Ведуча «ТСН» на каналі «1+1», кураторка соціального проєкту «Право на освіту» Наталія Мосейчук.
  7. Телеведуча, засновниця Фонду розвитку та підтримки молодого мистецтва України Slava Frolova-Group В’ячеслава Фролова.
  8. Засновниця світового руху EdCamp Хадлі Фергюсон.
  9. Американська педагогиня та журналістка Естер Войчицькі.
  10. Старша розробниця програми емоційно-етичного розвитку дитини Університету Еморі Кріста Тінарі.
  11. Дитяча та сімейна психологиня Світлана Ройз.
  12. Національна координаторка PISA в Україні, заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко та начальник відділу досліджень та аналітики в тому ж центрі Василь Терещенко.
  13. Співзасновник платформи масових відкритих онлайн-курсів Prometheus Іван Примаченко.
  14. Головна редакторка Освітнього проєкту «На Урок» Любов Цукор. 

І це далеко не всі спікери! Їх набагато більше, і кожна доповідь – справжня родзинка.

Зверніть увагу: учасники та учасниці конференції зможуть отримати  Сертифікат підвищення кваліфікації. Для цього необхідно одне: заповнити підсумкову онлайн-форму, а вже на основі відповідей буде прийняте рішення про доцільність видачі документу. 

Тримай п'ять!

Складно не звернути увагу на дещо неочікувану назву заходу – «Тримай п'ять, освіто!». І це у ті часи, коли рукостискання ватор було б обмежити! Але насправді все просто: так, дійсно зараз люди по всьому світу уникають зайвих фізичних контактів, але це не означає, що ми не потребуємо підтримки. Тож і «Тримай п'ять!» – це перш за все про готовність до взаємної підтримки: між учителями, батьками, учнями і людьми загалом.

А також 5 стало символічним числом для (не)конференції. Вона складатиметься з:

  • 5 тематичних напрямків;
  • 5 спікерських потоків (влада, зірки, педагоги-практики, українські й іноземні експерти);
  • 5 ключових принципів (безкоштовність, незалежність, зацікавленість у досвіді інших, вільний вибір сесій та «ефект довгого хвоста»);
  • 5 насичених днів.

Зрештою, до аудиторії конференції долучаться і представники/-иці 5-ти країн Східного партнерства: України, Білорусі, Грузії, Вірменії та Молдови – ці ж країни наступного року візьмуть участь у першому міжнародному EdCamp!

Уже цікаво, чи не так? Тож поспішіть: реєстрацію вже розпочато! Зареєструватися можна за посиланням. Реєстрація триває до 12:00 10 квітня, участь безкоштовна та цього разу без конкурсного відбору. Дізнатися про конференції більше можна на сайті події.

«Антикризовий національний онлайн-EdCamp 2020: Тримай п’ять, освіто!» організовано за підтримки Міністерства освіти й науки України, провідних батьківських і освітніх організацій, за долучення представників Комітету з питань освіти, науки та інновацій у Верховній Раді України та за магістральної підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні. Серед ключових інфопартнерів – Освітній проєкт «На Урок». 

Реєструйтеся

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter