Новини

МОН рекомендує не відкривати пришкільні табори

Міністерство освіти і науки та Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів виступають проти відкриття пришкільних таборів. Про це повідомила Федерація проспілок України, представники якої днями побували на засіданні Центрального міжвідомчого штабу з координації організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Як зазначається, на розгляд було винесено проєкт Доручення Прем’єр-міністра України з питань підготовки й організації дитячого оздоровлення влітку 2020 року. Утім, МОЗ не надало навіть прогнозів щодо термінів зняття карантину, що дозволило б організувати відпочинок дітей. 

При цьому Міністерство праці і соціальної політики України вже надало рекомендації щодо початку тендерних процедур із закупівлі путівок на оздоровлення. Наразі немаж чітких критеріїв, яким мають відповідати дитячі оздоровчі заклади в умовах карантину, але Міністерство обіцяє їх розробити. 

Якщо ж говорити про пришкільні табори, то МОН та Держпродспоживнагляду надали рекомендацію не відкривати їх цього року, посилаючися на високий ризик зараження. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter