Новини

МОН ужило заходів у зв’язку з порушенням терміну друку підручників

Міністерство освіти і науки України відреагувало на скандал, що вибухнув через численні повідомлення про неможливість забезпечити всіх учнів 1, 5 та 10 класів підручниками. У зв’язку з цим Інститут модернізації змісту освіти (ІМЗО), який і відповідає за експертизу за закупівлю книжок, буде реорганізований. Про це повідомила під час засідання Уряду 29 серпня Міністерка освіти у науки України Лілія Гриневич.

Планується докорінна зміна структури, перегляд повноважень та оновлення штату ІМЗО, а експертиза підручників взагалі буде передана іншій установі. Серед причин, які призвели до книжкового колапсу, називають непродуману процедуру експертизи підручників, низьку потужність поліграфічних підприємств України та навмисне блокування закупівель видавництвами через судові позови.

Також Міністерка зазначила, що загалом терміни розвезення навчальних матеріалів зміщуються приблизно на місяць. Щоб мінімізувати завдану шкоду, електронні версії підручників з усіх предметів для 1, 5 та 10 класів можна буде знайти на сайті МОН та ІМЗО.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter