Новини

Військово-патріотична гра «Джура» проходитиме по-новому

Кабмін затвердив нове положення про військово-патріотичну гру «Джура» – відповідне рішення було ухвалено на засіданні Уряду 17 жовтня 2018 року. Відтепер гра проводитиметься за новими програмами, а саме «Джура-Оборонець», «Джура-Прикордонник», «Джура-Десантник», «Джура-Гвардієць» і «Джура-Поліцейській».

Як зазначила Міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич:

«Виховання дітей та молоді, які сповідують принципи здорового способу життя, любові до держави, її символів та традицій, є важливою умовою для успішного розвитку країни. Тому управлінці усіх рівнів мають сприяти проведенню Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») і важливо, що це також передбачено постановою».

Тепер вперше брати участь у грі можуть не тільки школярі, а й вихованці закладів позашкільної освіти, учасники молодіжних центрів, члени громадських об’єднань та інші. Нове положення дозволяє розширити гру та посилити її вплив на розвиток української молоді. Також чітко розмежовуються повноваження всіх залучених до організації сторін, як-то місцевого самоврядування, освітян, громадськості і центральних органів виконавчої влади. Крім того проект бюджету на 2019 рік передбачає збільшення державного фінансування для проведення «Джури».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter