Найкращі поради для організації освітнього процесу у дистанційному режимі.

Ще декілька днів тому ми готувалися до нового навчального року, розмірковували над тим, яким він буде, робили припущення, створювали справжні теорії! І от він розпочався, а а деякі запитання так і не втрачають своєї актуальності. І не дивно, адже ситуація настільки динамічна, що ми навіть не знаємо, хто піде до школи наступного тижня, а хто залишиться вдома та знову перейде на дистанційку.

Так, дистанційне навчання цієї весни змусило хвилюватися і вчителів, і учнів, і їхніх батьків. Утім, ми витримали! Знайшли методи, ідеї, вигадали цікаві прийоми та докорінно змінили погляди на освіту. І хоча ми всі розраховуємо лише на краще, зрозуміло, що без дистанційки цього року нам теж не обійтися. 

Протягом весни «На Урок» створював для вас цікаві та корисні матеріали, присвячені дистанційному навчанню. Упевнені, вони допоможуть вам і зараз! 

Організація дистанційної роботи під час карантину

Коли виникає вимушена і нагальна потреба дистанційного навчання, не обійтися без сучасних технологій! Саме вони допоможуть організувати освітній процес та навчити дітей важливим речам. Саме для цього ми створили унікальну можливість для вчителів України – використовувати безкоштовний сервіс онлайн-тестів «На Урок». Дізнайтеся, як створити тест, як задати домашнє завдання, де шукати готові тести та як розважити учнів!

Корисні ресурси для організації дистанційної роботи

«Google Classroom» – ідеальний ресурс для дистанційної роботи з класом

Як організувати ефективне навчання на відстані? Використовуючи сучасні ресурси! Давайте зберемо учнів у віртуальному класі та проведемо незабутній урок. Завдяки цій статті ви дізнаєтеся, як керувати класом, які функції та можливості має програма та як організувати навчальний процес на вищому рівні.

Сервіси Google – помічники в організації дистанційного навчання

Google створив багато цікавенького для шкіл! У цій статті зібрана корисна інформація про всі сервіси, які пропонує компанія та які можна використати для навчання. Google-форми, Google-Презентації, Flubaroo, Blogger і не тільки! Усі ці сервіси здатні істотно полегшити навчальний процес (і не тільки дистанційний, ці сервіси можна використати і під час традиційної роботи у класі).

Налагоджуємо дистанційну роботу з програмою «Trello»

Організація дистанційної взаємодії - непросте завдання! Але є ресурси, які дозволяють зробити роботу ефективнішою. Серед них «Trello» - програма для управління проєктами. І хоча ця програма створювалася для бізнесу, вона чудово підходить для організації освітнього процесу: тут неймовірно зручно створювати проєкти та керувати завданнями. Як саме це робити? Дізнайтеся з матеріалу!

Інтернет-ресурси для дистанційної роботи з класом

Чи користуєтеся ви «One Note» та «Class Notebook»? Можливо, саме час починати! Адже ці програми можуть повністю змінити ваше уявлення про дистанційну взаємодію з учнями. З цього матеріалу ви дізнаєтеся, як «One Note» та «Class Notebook» можуть вам допомогти та опануєте цікаві можливості для подальшої роботи.

Онлайн-сервіси для роботи вчителів початкових класів

Існує думка, що працювати з учнями початкових класів дистанційно значно складніше, ніж із більш дорослими школярами. Утім, впоратися з цим нелегким завданням цілком реально, особливо якщо заручитися допомогою зручних онлайн-сервісів. «Sparkol», «Toondoo», «Оctagon studio» – з цього матеріалу ви можете дізнатися, які навчальні завдання можна вирішити завдяки цим застосункам та як ними користуватися.

Створюємо дидактичні онлайн-ігри: ресурси та поради

Дидактичні онлайн-ігри – саме те, що треба, аби розвинути ерудицію та допитливість школярів! Завдяки цьому матеріалу ви дізнаєтеся, як підготувати дітей до навчальний ігор (адже гейміфікація – це не так уже і просто) та які інтернет-ресурси для роботи варто використати.

Сервіс Zoom – сучасний помічник учителя для проведення дистанційних занять

Zoom став справжнім рятівником учителів під час вимушеного переходу на дистанційне навчання. Справді, щоб не казали, а це зручна та проста програма, яка дозволяє вести повноцінні уроки, спілкуватися з учнями та колегами. Як нею користуватися, які вона має приховані фішки та переваги? Дізнайтеся з матеріалу!

Скринкасти: сучасний інструмент подачі навчального матеріалу

Чи пробували ви використовувати скринкасти? Якщо ні, то цей матеріал допоможе вам опанувати цю цікаву та дієву навчальну технологію! А якщо вже пробували, стаття все одно буде корисною (тим паче, що у ній ви знайдете посилання на вебінар, де детально розкриті всі нюанси використання скринкастів на уроках). Тому скринкастами варто користуватися та як їх створювати? Відповідь уже поруч!

Цікаві завдання для навчання та розвитку ерудиції

ТОП-7 віртуальних екскурсій музеями світу

Так, ми всі хотіли б побачити цікавинки, які приховують Національний музей природничої історії у Вашингтоні, Лувр, Musei Capitolini у Римі та інші, але поки що такої можлитвості у нас немає. Але не страшно! Адже замість цього ми можемо вирушити у захопливу віртуальну екскурсію, яка не лише розважить, а й допоможе отримати нові знання!

5 творчих завдань для дистанційної роботи

Головна мета офлайн та онлайн-навчання – розвиток творчих та когнітивних здібностей учнів. Тож давайте завжди підходити до роботи творчо та давати дітям креативні завдання! Звісно, коли це доречно. Тож радимо ознайомитися з добіркою творчих завдань із української мови та літератури для плідної роботи з учнями під час занять у школі чи в онлайн-форматі! 

Віртуальні тури найвідомішими пам’ятками світу

Віртуальні тури у режимі 360° допоможуть хоча б частково вдовольнити жагу пригод, навіть якщо ви та ваші учні знаходитеся вдома, за власним комп’ютером. Тож нумо гуляти Ватиканом та Нью-Йорком, дізнаватися більше про Мачу Пікчу та Сонг Донг! Буде цікаво і учням, і вам!

Корисні лайфхаки та психологія

Карантин: 4 поради від закордонних учителів для організації дистанційного навчання

Непростий час шкільного карантину та безупинного дистанційного навчання – це досвід, який більшість викладачів отримали вперше. І саме цей виклик об’єднав усю освітянську спільноту! Звісно, українські вчителі знайшли багато цікавих рішень. Але який досвід мають закордонні вчителі, що вони можуть нам порадити? Можливо, їхні поради стануть нам у пригоді!

5 порад для організації онлайн-уроків

Насправді дистанційне навчання – це не просто перенесення в онлайн звичних нам уроків. Воно вимагає іншого підходу та навичок, до яких необхідно звикнути так само, як ви звикли і відпрацювали до автоматизму підготовку і проведення стандартних уроків. Прийоми, зібрані у цій статті, допоможуть вам оптимізувати онлайн-заняття та зробити їх ефективнішими.

7 дієвих прийомів для цікавих онлайн-уроків

Під час дистанційного навчання вчителям девелося щодня думати над тим, як цифровізувати звичну подачу навчального матеріалу. Безсумнівно, мультимедійні технології роблять процес навчання більш технологічним та результативним. Утім, щиру зацікавленість у навчанні потрібно постійно підживлювати новими практичними прийомами. Ми підготували добірку вправ, які допоможуть урізноманітнять ваші онлайн-заняття.

Виховна робота на карантині: корисні поради

Виховна робота в умовах карантину – чи реально це? Так! Особливо якщо скористатися зручними онлайн-застосунками. А як саме це зробити, ви зможете дізнатися з цієї статті (спойлер – тут ви знайдете також вебінар, де проблема виховної роботи в умовах карантину висвітлена з усіх боків).

Пережити карантин: 5 порад для вчителів

Ми часто говоримо про те, як допомогти дітям, але ми також маємо подбати і про себе! Ми теж нервуємо, тревожимося, переживаємо і не знаємо, що буде далі... Спробуйте скористатися порадами, представленими у цій статті, та налаштуватися на позитив!

Психологічна підтримка дітей в умовах карантину і не тільки

Весна 2020 року ознаменувала початок нового освітнього етапу: дистанційного навчання в умовах карантину. Неочікувані зміни безперечно «вдарили» по вчителям, але ще більше – по дітям. Чи є діти психологічно вразливою групою, яка потребує додаткової підтримки? Як допомогти пристосуватися до змін, а також підтримати у скрутну хвилину? Пропонуємо дізнатись!


І це ще не все! У нас є багато цікавих матеріалів, присвячених онлайн-навчанню, інтернет-ресурсам, навчальним прийомам і лайфхакам тощо. І ми готуємо ще безліч цікавих матеріалів. Тож залишайтеся з нами!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter