Новини

Оформлення шкільної документації вчителем, який перебуває за кордоном: роз'яснення від Держслужби якості освіти

Як має відбуватися оформлення шкільної документації (зокрема календарних планів, класних журналів тощо) під час дистанційної роботи в тому випадку, якщо вчитель перебуває за кордоном і не планує повертатися в Україну до кінця навчального року? Державна служба якості освіти звернула увагу на цю проблему та надала роз'яснення.

Відповідно до Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти (пункт 11, розділ ІІ), облік навчальних занять і результатів навчання учнів під час дистанційного навчання здійснюється відповідно до законодавства (у класному журналі, свідоцтвах досягнень).

За рішенням педради закладу освіти для організації дистанційного навчання може використовуватися електронний розклад занять, електронний класний журнал, а також електронні щоденники.

Заповнення класного журналу у паперовій формі може відбуватися після повернення вчителя з-за кордону. Але зазначене питання має бути врегульоване рішенням (наказом) керівника, яке ухвалюється відповідно до статті 23 Закону України «Про освіту» в межах гарантованої державою академічної, організаційної, фінансової і кадрової автономії закладів освіти.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter