Ключові тези з виступу Любові Цукор про функціональні та креативні можливості тестів «На Урок»

Онлайн-тествуання – це зручно, просто і дуже ефективно. І можете переконатися у цьому на власному досвіді, скориставшися онлайн-тестами «На Урок». Які вправи та взаємодії актуальні під час дистанційної роботи, які можливості онлайн-тестів «На Урок»? Відповіді на ці запитання дала Любов Цукор під час вебінару «Використання онлайн-тестів під час дистанційного навчання».

Тести дають багато ідей для взаємодії між усіма учасниками освітнього процесу. Вони допомагають педагогам проводити контроль та оцінку знань. Але на цьому їхня користь не закінчується!

За допомогою онлайн-тестів «На Урок» можна організувати:

  1. Проєктну діяльність. Інтеграція, STEM, STEAM і STREAM навчання, довготривалі ті мініпроєкти – дарують безліч можливостей для використання онлайн-тестів. Кожний етап цієї діяльності (постановку мети, збір інформації, презентацію проєкту) можна доповнити цікавим тестуванням. Можна навіть попросити дітей створити тест самостійно! Учні, які захищали певний проєкт, можуть скласти цікавий тест для перевірки уважності своїх однокласників.
  2. Онлайн-квести. Діти їх просто обожнюють! Усе найцікавіше, що має бути в навчальному матеріалі, можна подати через тести під час онлайн-квесту. При чому тести будуть доречним доповненням будь-якого етапу віртуального квесту. Лекторка запропонувала такі ідеї для тестування під час дистанційного квесту:

       -   шифрування підказок (ви можете сховати номери сторінок чи назви підручників, у яких є потрібна інформація з теми);
       -   пошук відповідностей (встановити, хто автор певної цитати);
       -   виконання тестів на швидкість (якщо відбувається змагання між командами, то переможці отримують підказку, а інша команда – штрафні бали) тощо. 

  3. Підготовку до ЗНО. Впоратися з цим завданням умовах дистанційки не завжди просто! Але тести допоможуть зрозуміти, наскільки добре учень засвоїв певну тему. Ваші колеги вже створили понад 2500 тестів для підготовки до ЗНО, і ви також можете створити власні, аби допомогти учням та колегам! Щоби швидше знайти потрібний тест, використовуйте пошук по Бібліотеці та фільтри за предметами. 
  4. Мотиваційні елементи на початку вивчення теми. Тести можуть пробудити дослідницький інтерес дитини та мотивувати її на подальше вивчення матеріалу. 
  5. Домашню роботу. Ви можете задавати домашні завдання, поширюючи посилання через систему Google Classroom. Звісно, онлайн-урок, а потім ще й домашня робота за комп'ютером – це складно. Але тести можна виконувати і на роздрукованих зразках. Завантажте тест у форматі PDF, надішліть дітям – вони їх роздрукують, дадуть відповіді, а потім надішлють фото з відповідями вам. Результати тих, хто пройшов тест на сайті, показуються в особистому кабінеті вчителя на сайті «На Урок».
  6. Повторення та закріплення. Для цього можна використовувати флеш-картки, у які легко перетворити будь-який тест. Флеш-картки допоможуть повторити та закріпити вивчений матеріал, а ще вони можуть стати чудовим рішенням для оригінальної домашньої роботи.
    А для повторення пройденого матеріалу чудово підійде гра «Відповідності». З нею будь-який тест можна перетворити на гру та змагання. А ще під час гри кожен учень може встановити власний рекорд, що мотивуватиме на нові звершення.  
  7. Роботу з батьками. Онлайн-тести стануть у пригоді під час організації батьківських цікавих зборів! З’ясуйте, чи добре батьки знають дітей – попросіть учнів скласти тести для батьків. Цей процес буде цікавим як дітям, так і дорослим. Також можна повторити правила спілкування між учителем та батьками онлайн та підтримати теплі, але комфортні для вас взаємини.

Бажаєте дізнатися більше про можливості використання онлайн-тестів? Прагнете нових ідей, які мотивують дітей до навчання? Думаєте над тим, як організувати контроль учнів під час дистанційного навчання? Подивіться виступ Любові Цукор – головної редакторки та авторки статей журналу освітнього проекту «На Урок», вчительки української мови та літератури, організаторки інтернет-конференцій та практичних інтенсивів. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter