Навчальні онлайн-додатки, що доповнять шкільні та дистанційні заняття.

Ігри на смартфоні – не обов’язково стрілялки чи гонки. Розробники мобільних ігор створюють безліч контенту, що допоможе розвинути логіку та моторику, познайомить із літерами і цифрами, правилами безпеки чи навіть допоможе імітувати популярні наукові експерименти. 

У цій добірці ми зібрали мобільні ігри, що стануть у пригоді учням будь-якого віку. Деякі корисні найменшим гравцям, інші призначені для учнів середньої школи, а деякі зацікавлять навіть батьків.

1. «BabyBus» – основи безпеки життєдіяльності 

Вік учнів: 6-8 років

Набридли стандартні виховні години з правил пожежної безпеки, поводження з газом, електроприладами та правил дорожнього руху? Тоді серія пізнавальних відеоігор, де маленька панда потрапляє у найрізноманітніші ситуації (від необхідності бути обережною на поламаних сходах, до правил поведінки під час землетрусу/повені), створена для вас та ваших учнів! 

Ігри торкаються наступних тем: пожежна безпека, поведінка на воді, правила дорожнього руху, порядок дій при землетрусі, безпечні звички, безпека у домі тощо. 

Інтерактивні сценки демонструють потенційно небезпечні предмети та ситуації, а також результати неправильних дій дитини. Такі ігри особливо стануть у пригоді під час літніх канікул, коли у малечі з’являється купа вільного часу.

Скачати у Google Play.

Скачати у App store.

 

2. «Star Walk» – космічний атлас і телескоп у смартфоні.

Вік учнів: 6-16 років

«Star Walk» – доповнення науково-популярних книг із астрономії, що зацікавить дитину та допоможе вивчити не лише сузір’я й пов’язані з ними легенди, але і устрій сонячної системи. Додаток являє собою атлас зоряного неба з усіма небесними об’єктами, що у цей момент знаходяться на небі (програма працює у режимі реального часу). 

Навівши мобільний пристрій на небо, дитина може спостерігати точну проекцію небесних об’єктів, що потрапляють у його фокус. А якщо натиснути на небесне тіло, то можна дізнатися розгорнуту інформацію про нього – назву, розташування, віртуальну проекцію тощо. Крім численних зірок мапа дозволить відшукати зоряні скупчення, туманності, галактики, метеорні потоки і навіть штучні супутники. 

Скачати у Google Play.

Скачати у App store.

3. «Toca Kitchen» – трудове навчання з гумором.

Вік учнів: 6-14 років

В умовах дистанційної роботи проводити уроки праці непросто, адже вони потребують практики, взаємодії з побутовими приладами, продуктами, інструментами тощо. 

«Toca Kitchen» – це творча гра, в основу якої покладено принцип необмеженої свободи та самовираження в кулінарії. Завдяки грі дитина отримує доступ до безлічі продуктів і кухонного обладнання: плити, духової шафи, соковитискача, холодильника, фритюрниці тощо. Смажений кавун, залитий шоколадом і карамеллю? Уперед! Усі можливості відкриті, все у ваших руках. 

Дитина зможе не лише навчитися механічній та термальній обробці продуктів, вивчити етапи приготування страв, але і «випробувати» їжу на гостях, які допоможуть зрозуміти, чи придатна до вживання страва, чи повторювати її у реальному житті не варто.

Скачати у Google Play.

Скачати у App store.

4. «StudyGe» – оптимізований контроль знань із географії

Вік учнів: 10-16 років

Учні не хочуть виходити до дошки і шукати країни на мапі? Можливо, вони соромляться чи бояться демонструвати свої помилки перед класом. Якщо так, знайдеться спосіб перевірити їхні знання іншим шляхом!

Завантаживши додаток, ви можете обирати режим швидкої перевірки знань із різних тем – країни світу, Африка, Європа тощо. Таким чином достатньо дати завдання класу, а через десять хвилин просто дізнатися кількість правильних відповідей у кожного учня. Економія часу і підвищення продуктивності забезпечені.

У разі потреби можна ускладнювати перевірки, налаштувавши опитування так, аби діти мали назвати не лише країну, але і форму правління, мову, популяцію тощо.

Скачати у Google Play.

Аналогічна гра на Google Play.

5. «Jurassic Life» – будні палеонтолога

Вік учнів: 6-9 років

Як урізноманітнити уроки біології? Перетворіть ваший учнів на групу палеонтологів, які мають проводити розкопки у пошуках решток доісторичних тварин, дізнаватися цікаві факти про динозаврів та навіть складати їхні скелети.

Найменші любителі динозаврів зможуть розфарбовувати тварин та складати пазли. Під час гри діти вивчать різні підвиди рептилій, дізнаються їх розміри та звички.

Скачати у Google Play.

6. «Science Experiments in School Lab» – експериментуй але лишайся у безпеці

Вік учнів: 8-12 років

В учнів немає можливості робити експерименти вдома, а вам не вдається провести їх у класі? Тоді наступний додаток допоможе компенсувати втрачені можливості.

За допомогою мобільного додатку ви зможете імітувати безліч відомих наукових експериментів, серед яких відомий «вулкан», батарейка з картоплі, гасіння свічок вуглекислим газом тощо. Усі експерименти мають покрокову інструкцію, опис необхідних матеріалів і реактивів. Результати відображаються у вигляді простої анімації, що, можливо, не так ефектно як реальне виконання досліду, але допоможе учням зрозуміти основну ідею.

Скачати у Google Play.

Усі додатки є безкоштовними, вони оптимізовані для найпоширенішого типу мобільних пристроїв. Використовуйте їх, аби доповнити стандартні класні заняття та зробити домашні завдання цікавішими!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter