Новини

МОН: подвійних зимових канікул не буде

Міністерство освіти і науки України повідомляє: інформація, яка з'явилася у деяких ЗМІ щодо встановлення зимових канікул у період  із 28 грудня 2020 року до 10 січня 2021 року та з 15 до 21 лютого 2021 року не відповідає дійсності. 

МОН не надавало жодних офіційних листів-рекомендацій щодо цього питання.

У Міністерстві нагадують, що організація освітнього процесу у закладах освіти відбувається відповідно до:

  • Закону України «Про освіту»;
  • Закону України «Про повну загальну середню освіту»;
  • інших законодавчих актів;
  • освітньої програми (освітніх програм) закладу освіти.

Освітній процес спрямовано на виявлення та розвиток здібностей і обдарувань особистості, її індивідуальних здібностей, досягнення результатів навчання, прогресу в розвитку, зокрема формування і застосування відповідних компетентностей, визначених державними стандартами.

Керівники закладів освіти мають право самостійно як організовувати освітній процес, так і визначати дати канікул. Враховуючи умови адаптивного карантину через COVID-19 в Україні, канікулярний період може бути скоригований відповідно до епідеміологічної ситуації заради безпеки учнів та правцівників шкіл. 

Традиційно навчання в Україні проводиться в межах навчального року, що розпочинається 1 вересня, триває щонайменше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Тривалість канікул, не враховуючи літніх, не повинна перевищувати 30 днів.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter