Новини

Проєкт EU Youth Cinema: Green Deal запрошує до перегляду фільмів на екологічну тематику

5 червня, у Всесвітній день охорони навколишнього середовища, зелений проєкт EU Youth Cinema: Green Deal розпочинає активну стадію реалізації з безкоштовної трансляції фільму «HOME» для всіх охочих.

Цьогорічна кампанія до Всесвітнього дня довкілля зосереджена на відновленні земель, боротьбі з опустелюванням та засухою під гаслом «Наша земля. Наше майбутнє. Ми – #GenerationRestoration».

EU Youth Cinema: Green Deal – проєкт із загальною метою, що полягає у створенні сильної європейської спільноти екологічно обізнаних і відповідальних молодих людей, яким відомо про проблеми клімату і які знають, як їм протистояти.

Проєкт започаткований у березні 2022 року та підтриманий програмою «Creative Europe MEDIA» (Програма: Розвиток аудиторії та кіноосвіта) переходить у другий раунд. Наразі проєкт реалізовується у 12 країнах – Україні, Албанії, Австрії, Боснії та Герцеговині, Хорватії, Греції, Чорногорії, Північній Македонії, Румунії, Сербії, Словенії та Південному Тіролі (Італія) – у формі безкоштовних кінопоказів та безкоштовних стрімінгів, доповнених дидактичними матеріалами, орієнтованими на студентів та викладачів. Проєкт діятиме до лютого 2026 року.

Починаючи з вересня 2024 року, українські студенти та викладачі, які перебувають в Україні та за кордоном, отримають безкоштовно повний доступ до майже 50 чудових європейських фільмів з українськими субтитрами та якісними дидактичними матеріалами. 

Фільм «HOME» з українськими субтитрами буде доступний на сайті www.euyc.green з 5 по 15 червня безкоштовно для всіх без реєстрації. HOME – це оспівування краси Землі та пристрасний заклик захистити її від руйнування. Переконливий і зухвало оптимістичний фільм мандрує 54 країнами, висвітлюючи стан довкілля та фактори, які відіграватимуть важливу роль у визначенні його майбутнього.

Янн Артюс-Бертран (Yann Arthus-Bertrand), режисер HOME, говорить: «Фільмом «HOME» ми прагнули започаткувати нову модель кіно – активістське кіно, яке залучає громадянське суспільство та різноманітні громадські організації. Я радий, що через 15 років після світової прем'єри фільм «HOME» став частиною Молодіжного кіно ЄС, охопивши тисячі молодих людей у Європі та за її межами. Наша нинішня траєкторія ставить під загрозу нашу цивілізацію і виснажує ресурси Землі. Ми повинні розглянути можливість створення нової, більш справедливої системи, яка може бути досягнута лише через зміну громадської думки. Нам потрібно більше ділитися, дарувати більше любові і більше любити одне одного. Хоча це може звучати утопічно і наївно, я вірю, що утопія являє собою глибоку і природну правду».

Партнером проєкту в Україні є громадська організація «ІННОВАЦІЙНА ГЕНЕРАЦІЯ» (ІННОГЕН) – неприбуткова організація в м. Харкові (Україна).

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter