Новини

Максим Степанов: МОЗ проти завчасного відкриття шкіл

Передчасне повернення до традиційного навчання учнів початкової школи може призвести до до активного інфікування усіх учасників освітнього процесу, оскільки хтось з них може хворіти безсимптомно. Тому МОЗ виступає против можливого повернення за парти учнів 1-4 класів. Про це повідомив під час брифінгу Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

При цьому він зазначив, що діти стали хворіти на коронавірус частіше:

«Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 62 333 дитини. Зокрема у листопаді цей показник становив 3,1% від загальної кількості, а от у грудні відсоток дітей, які захворіли, підскочив аж до 5,9 %. Це тенденція, яка спостерігається у всьому світі. Тобто коронавірус почав частіше уражати найменших, вони стали частіше хворіти».

При цьому при цьому локдаун не подовжуватимуть після 24 січня. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю каналу «Україна 24»:

«Цей карантин завершиться 24 числа, з 25-го ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до введення цих правил. Насправді ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, почалося невелике збільшення».

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter