Новини

Сергій Шкарлет: За межі України виїхало майже 22 тисячі вчителів

На сьогодні в Україні повністю зруйновано 88 закладів освіти. Частково пошкоджені – 869 (прицьому враховуються пошкодження різного рівня: від вибитих вікон до руйнування кількох стін). Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі національного телемарафону. 

Як у таком випадку організовувати освітній процес? Міністр зауважив, що нас багато чому вже навчив COVID-19: навчатися можна навіть без фізичної присутності у школі. Саме це зараз і відбувається: 23 регіони країни освітній процес формують, реалізують, але в змішаній формі. А приблизно 600 закладів досі перебувають на канікулах, бо безпекова ситуація поки що не дозволяє проводити освітній процес.

«На сьогодні в Україні, якщо брати загальну статистику, десь 3,5 млн людей за кордном, 10 млн перебувають у статусі внутрішньо переміщених осіб. Приблизно 25% з них – діти шкільного віку або студенти».

                                   Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також він розповів, що на сьогодні МОН має інформацію щодо майже 22 тисяч учителів, які переїхали за межі України. Очільник МОН звернуся до міністрів освіти країн ЄС із проханням всіляко допомогти українським учням, студентам, учителям та викладачам. Наприклад, у Франції зараз українські вчителі можуть працевлаштуватися у школи та викладати там українську мову і літературу, історію України. 

Сергій Шкарлет зауважив, що країни ЄС дійсно потужно підтримали освітян та учнів України. Окремо він виділив Польщу, Францію, Грецію, Словенію та країни Балтії.

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter