Новини

Статус опорної школи визначатимуть за допомогою конкурсу

Статус опорної школи просвоюватиметься засновниками закладів освіти згідно з результатами конкурсів, проведених відповідно до затверджених ними умов. На цьому наголошує МОН у коментарях до змін до Положення про освітній округ і опорний заклад освіти, що внесені Кабміном.

Ці зміни покликані усунути неузгодженість між законами «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та чинним Положенням про освітній округ і опорний заклад освіти.

«Зокрема, законодавство України не передбачає існування освітніх округів та повноважень Уряду щодо затвердження положення про них. Водночас зміни не стосуються питань місцевого самоврядування і територіальних громад, а також місцевого і регіонального розвитку».

Освітній процес в опорному закладі освіти та його філіях організовується відповідно до освітньої програми опорного закладу освіти. Засновник опорного закладу також забезпечує підвезення здобувачів освіти, педагогічних працівників (за потреби) до закладу і у зворотньому напрямку відповідно до законодавства.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter