Новини

STEM is FEM розповідає про особливості освіти в Європі, США й Азії

Наприкінці липня благодійний освітній проєкт STEM is FEM провів вебінар «Освіта за кордоном» для дівчат з усієї України. Учасниці мали змогу поспілкуватися з представницями українського уряду, які здобули освіту за кордоном і успішно застосували ці знання в Україні. 

Своїм досвідом поділилися екс-голова Одеської митниці Юлія Марушевська, радниця Міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції Катерина Карпюк і координаторка соціальної реформи Команди підтримки реформ Міністерства фінансів Катерина Бондар.

«Кожен західний університет – це своя культура, свої цінності, своя «релігія». Вони мають профайл свого ідеального студента, той типаж людей, який вони хочуть бачити в університеті. Є університети більш орієнтовані на спорт, на мистецтво, десь потрібні публічні діячі, десь фанати точних наук. І коли ви шукаєте університет, дуже важливо, аби ви особисто із ним співпадали».

                                                   Юлія Марушевська

Учасниці вебінару дізналися про вступ і навчання в провідних університетах Європи, США та Азії. Дівчатам стало відомо про кар'єрні перспективи у СТЕМ-галузі у цих країнах.

«Навчання в Європі за інтенсивністю значно спокійніше ніж в США. В Америці постійні дедлайни, ти постійно щось складаєш, здаєш, більшість роботи самостійна, але дуже суворий контроль. В Британії ти вчишся семестр як хочеш, відвідуєш чи ні, в залежності від викладача, але в кінці семестру ти складаєш іспити, пишеш роботи. Але і там і там більшість роботи є самостійною».

                                         Юлія Марушевська

Спікерка пояснила таку довіру до самостійної роботи студентів тим, що викладачі світового рівня – відомі політики, сучасні філософи – просто не мають часу та зацікавленості пояснювати студентам прості істини. Розраховують, що охочі прийдуть на навчання вже з мотивацією. 

Не обійшли і тему позанавчального студентського життя та його важливості. А ще Юлія Марушевська закликала не боятися йти за своїми мріями та не вважатисебе недостойними кращих вишів світу:

«Не тільки ви конкуруєте за місце в університеті, але і університети конкурують закласних студентів. Важливо розуміти свою цінність, що ви приносите із собою у внз.Треба знайти університет, який буде цінувати вас, а ви його».

Організатор вебінару – проєкт STEM is FEM, освітня ініціатива, що мотивує дівчатчастіше обирати технічні спеціальності для кар’єрного розвитку. Повний вебінар можна побачити за посиланням.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter