Інструкції зі створення коміксів у сервісах «Storyboardthat», «Makebeliefscomix», «Pixton».

Якщо ви шукаєте способи урізноманітнення подачі нового навчального матеріалу, або ж бажаєте незвично оформити онлайн-завдання, то вам потрібні комікси! Звісно, не звичайні, а навчальні. Як швидко створити яскравий та ефективний навчальний комікс? Про це розповіла у своєму вебінарі «Комікс за 10 хвилин: онлайн-сервіси для створення яскравих історій для будь-якого уроку» Євгенія Карлаш – вчитель математики та інформатики Харківської приватної гімназії «ОЧАГ», тренер з настільних екоігор для дітей.

А хіба комікс не розвага?

Так, комікси були створені для розваг. Але тепер вони стали невід'ємною частиною навчального процесу, їх активно використовують фактично на будь-яких уроках – літератури, історії, алгебри чи хімії, а також у початковій школі. І це не дивно, адже комікси мають безліч переваг:

  • наочність;
  • яскравість (комікси легко привертають увагу учнів);
  • можливість зацікавити дітей певними професіями, літературними творами, наукою;
  • можливість передати складні ідеї та концепції за допомогою мінімальних художніх засобів .

Друковані комікси з порожніми бульбашками діалогів можна використовувати під час виконання творчих завдань, дозволяючи дітям записувати свої репліки та створювати таким чином цікаву історію. Окремі аркуші коміксів чудово підходять для візуалізації інструкцій, біографій або презентації теми і головних завдань уроку.

Які сервіси використати?

Звісно, сервісів для створення коміксів ісеує чимало, але нас цікавлять прості та функціональні. Як зазначає лекторка, найбільш вдалою програмою цього типу є «StoryboardThat», що демонструє всі можливості подібних сервісів.

Програма має безкоштовну базову версію, що дозволяє створювати по два комікси на тиждень. Програма має англомовний інтерфейс, але при цьому є інтуїтивно зрозумілою: довго розбиратися не доведеться, ви можете одразу перейти до створення коміксів! Тут ви знайдете безліч шаблонів, що поділяються на групи:

  • люди (діти, підлітки, молоді люди, дорослі),
  • тварини,
  • предмети,
  • фони (школа, місто, будинки, історичні та міфологічні краєвиди, природа тощо).

Створюючи історію, ви можете обрати вираз обличчя, позу, емоції свого героя, змінити колір його шкіри, одягу, легко маніпулювати зображенням тощо. 

Аналогами «StoryboardThat» є сервіси «Make Beliefs Comix» (має безкоштовну бібліотеку готових англомовних коміксів) та «Pixton». Бажаєте дізнатися більше про ці сервіси та побачити приклади роботи з ними? Тоді неодмінно подивіться вебінар!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter