Новини

Учителі мають працювати дистанційно

Керівники закладів освіти мають забезпечити встановлення дистанційного режиму роботи працівників. Про це йдеться у наказі Міністерства освіти і науки України, підписаному в.о. Міністра Юрієм Полюховичем. 

Згідно з наказом, на період карантину має встановлено гнучкий (дистанційний) режим роботи працівників будь-яких закладів освіти: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної, фахової перевищої, вищої та післядипломної. 

Окрім того, судячи з наказу, відтерміновується проведення атестації працівників закладів освіти та проведення засідань відповідних атестаційних комісій.

Також керівництво закладів освіти має забезпечити:

  • виконання освітніх програм закладів освіти, зокрема шляхом організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання;
  • обмеження направлення здобувачів освіти та працівників у поїздки по території України та за кордон; не проводити екскурсійні поїздки;
  • припинення запрошення іноземних громадян на навчання або проходження стажування та прийом іноземних делегацій;
  • перенесення засідань спеціалізованих вчених рад;
  • проведення відповідними службами комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, а також необхідного температурного режиму у закладах освіти.

І, звісно, важливо виконувати всі рекомендації тимчасових обласних протиепідемічних комісій. Детальніше з текстом наказу можна ознайомитися за посиланням.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter