Новини

Учителям не потрібно вести класний журнал, але від них можуть вимагати звіти

Карантин вніс свої корективи у роботу педагогів, тож зараз необхідно підлаштовуватися під дистанційний режим роботи. Утім, наразі він викликає багато запитань, на деякі з яких відповіла заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. 

1. Учителі не мають вести класний журнал під час карантину

У таких випадках як зараз заповнення шкільної документації відкладається та переноситься на час закінчення епідеміологічної ситуації. При цьому вчителі можуть вести облік завдань, які вони дають учням.

2. Від учителів можуть вимагати звіти

У період дистанційного режиму роботу керівники закладів освіти можуть вимагати від учителів звіти про їхню роботу. Головна причина – робота викладача складається не тільки з педагогічного навантаження, а і з організаційно-методичної підготовки. Також Любомира Мандзій порадила керівництву закладів освіти передбачити індивідуальні плани самоосвіти працівників у наказах про встановлення гнучкого режиму роботи.

3. Усі заклади освіти мають видати накази про гнучкий графік роботи

«Шановні директори, заступники директорів або керівники органів управління освітою вам необхідно видати відповідний наказ про роботу закладу освіти у період карантину. Цим наказом, зокрема, необхідно встановити режим роботи працівників в період карантину, а також запровадити гнучкий графік роботи працівників, необхідно також посилити охоронний режим закладів, а також передбачити інші особливості».

                                      заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

4. Перевірка присутності педагогів на робочих місцях є неприпустимою

У сьогоднішніх умовах це є просто неправомірним. Це заборонено також і відповідними наказами Кабінету Міністрів і МОН: 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter