Новини

Україна використає фінські методики для реформування середньої освіти

Про це повідомила Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад. 

Вона відзначила, що система освіти завжди має національні особливості, але для того, щоб перейти на вищий рівень, необхідно примножувати власний позитивний досвід, залучивши іноземні методики та практики. Тим більше, що зараз у світі триває дискусія щодо змін в освіті, які б дозволили їй відповідати вимогам ХХІ століття. 

«За результатами дослідження PISA Фінляндія вважається однією з тих країн, яка змогла побудувати систему найбільш правильно. Тут діти не просто зазубрюють інформацію, а можуть використати її для вирішення реальних життєвих завдань і це надзвичайно важливо. Наша справа не перейняти фінську систему – це просто неможливо, а примножити наш позитивний досвід їхніми методиками та практиками, щоб наші діти були конкурентоспроможними у сучасному світі. На жаль, сьогоднішня шкільна освіта в Україні не дає максимум результату для наших дітей».

                                                                                                             Ганна Новосад.

При цьому вона зазначила, що український досвід та напрацювання також необхідно використовувати, адже в Україні роками вибудовувалась особлива освітня система. Наприклад, реформа НУШ багато у чому спирається на праці Василя Сухомлинського, які і досі залишаються актуальними. Утім, ізолюватися теж не має сенсу, навпаки, іноземний досвід дозволить збільшити можливості та допомогти дітям відповісти на виклики сучасності: глобалізацію, роботизацію тощо. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter