Новини

В Україні планують провести моніторинг якості дошкільної освіти

У Міністерстві освіти та науки повідомили про те, що 1 липня в Україні стартував ознайомчий курс для національних експертів ECERS (Early Childhood Environment Rating Scale), які проведуть моніторинг якості дошкільної освіти. Проміжні результати дослідження будуть оприлюднені на початку 2021 року. 

Онлайн-курс організувала Команда підтримки реформ МОН разом з Українським інститутом розвитку освіти, Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» та за підтримки ЮНІСЕФ в Україні.

Експертка з дошкілля Команди підтримки реформ МОН Соломія Бойкович зазначила, що зазвичай про якість дошкільної освіти говорять на основі освіти педагогів чи стажу їхньої роботи, переліку навчальних програм чи відповідності нормам. За її словами, у цьому переліку немає індикаторів, що стосуються добробуту дитини.  

«Команда підтримки реформ запускає дослідження за допомогою методики ECERS – шкали оцінювання якості дошкільної освіти. Ми розпочали підготовку експертів, які зможуть провести дослідження, зосереджене на розвитку дитини, яка є центральною у всій структурі оцінювання».

                               експертка з дошкілля Команди підтримки реформ МОН Соломія Бойкович

Загалом на курс подали заявки 31 фахівець, з яких відібрали 21 потенційного експерта (освітяни, науковці, керівники закладів дошкільної освіти та представники приватних освітніх закладів). 

Пілотне дослідження розпочнеться восени, а навчання триватиме впродовж липня. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter