Шість способів підняти настрій собі та учням.

Навчальний рік добігає свого кінця. І що тут приховувати: радіють цьому не лише учні, а й учителі. Адже так хочеться нарешті перепочити! Втім, уже скоро вчитель почне сумувати за своїми учнями та з нетерпінням чекатиме на нові зустрічі. А щоб очікування не стало надто довгим та сумним, влаштуйте для своїх учнів справжнє свято. Як? Подаруйте їм незабутні емоції!

Напишіть учням листа вдячності

І хоча поводили вони себе не завжди ідеально, але ми певні, кожну дитину є за що похвалити! За активність, наполегливість у навчанні, слухняність, допитливість і навіть за непосидючість! Діти мають знати, що ви їх любите та були уважними до їхніх справ. Якщо у вас зовсім немає часу, то надрукуйте та розкладіть по конвертах один універсальний текст, але насправді значно приємніше отримати ексклюзивне привітання від учителя. А щоб створити відчуття свята, розкладіть листи по яскравих різнокольорових конвертах!

Пограйте

Діти люблять весело проводити час! Тим більше, що наприкінці навчального року настрою та сил для серйозних занять вже просто немає. А от для веселощів та ігор час точно можна знайти!

Проведіть квест

Ще одна чудова активність, від якої у захваті всі учні: від першачків до старшокласників. І не дивно, бо ж діти завжди готові розкривати таємниці, відгадувати загадки і боротися за перемогу. Зрештою, коли ще вони зможуть відчути себе головними героями неймовірно цікавої історії? Та й шкільний квест – чудовий шанс ще раз зануритися у шкільну атмосферу.  

Влаштуйте фотосесію

Далеко йти не треба – провести чудову фотосесію можна і безпосередньо на території школи. Адже тут точно ще стільки незвіданого і красивого! У ваших учнів точно вже є фото на фоні шкільних сходинок, а от як щодо фото з улюбленими вчителями? А ще краще – обрати незвичну локацію: їдальню, спортзал чи кабінет трудового навчання. І, звісно, не забуваємо про цікаві фотозони, наприклад, створіть невелику фізичну чи хімічну лабораторію, фотографуючись у якій, діти зможуть відчути себе справжніми вченими!

Підготуйте план дій на літо

Літній відпочинок має бути насиченим та яскравим. Але для цього необхідно як слід його спланувати. Тому допоможіть дітям організувати свій літній відпочинок, запропонуйте їм написати план, у який вони можуть внести всі свої мрії та очікування. Нехай вони не обмежують власну фантазію та пишуть про те, чого вони дійсно хочуть.

Влаштуйте годину спогадів

Під час останньої класної години можна пригадати найкращі епізоди навчального року. Роздайте всім учням яскраві стікери, на яких вони можуть написати кілька слів про моменти, що їм запам’яталися найбільше. Стікери можна наклеїти на дошку чи фліпчарт або ж скласти до спеціальної коробки спогадів. Дітям буде цікаво поділитися власними спогадами та дізнатися про те, що вразило їхніх друзів.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter