Новини

ЮНІСЕФ виділив 3 млн доларів для підтримки опорних шкіл

1 000 опорних шкіл отримали від ЮНІСЕФ по 3 000 доларів у гривневому еквіваленті в межах ініціативи «Спільно до навчання». Загалом, як повідомляє МОН, фонд виділив 3 млн гривень для підтримки безперервної освіти дітей у новому навчальному році. Цей грант одноразовий, він покликаний допомогти опорним школам забезпечити освітній процес.

Заклади освіти зможуть використати отриману грошову допомогу на:

  • дрібні ремонтні роботи (фарбування, ремонт і заміна вікон, меблів, електрики, сантехніки тощо);
  • підготовку до зими (закупівля обігрівачів для школи, ковдр, генераторів, палива; покриття незначних транспортних витрат на забезпечення процесу придбання тощо);
  • придбання навчально-методичних матеріалів (підручників, канцелярії, обладнання для інтернету, книг, меблів, паперу, чорнил для принтерів, гарнітури, вебкамер, інтерактивних дошок/екранів тощо).

Якщо ж конкретний опорний заклад наразі не потребує безпосередньої допомоги, гроші можна використати на підтримку однієї з його філій. 

«Спільно до навчання» – ініціатива, започаткована МОН у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та першою леді України для підтримки освітнього процесу у 2022-2023 навчальному році.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter