Новини

Затверджено Положення про центр професійного розвитку педагогічних працівників

Учора, 29 липня 2020 року, Уряд затвердив Положення про центр професійного розвитку педагогічних працівників. Планується, що вони консульуватимуть учителів, надаватимуть психологічну підтримку та поширюватимуть інформацію про можливості підвищення кваліфікації.

«Основні завдання центрів – сприяти професійному розвитку педагогів, забезпечувати їхню психологічну підтримку та консультувати їх із широкого кола питань, пов’язаних з освітнім процесом».

                         т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

У таких Центрах можна буде дізнатися необхідну інформацію про можливості професійного розвитку, програми підвищення кваліфікації, вебресурси та будь-які інструменти, що можуть статі у пригоді вчителям. Також вони відповідатимуть за координацію діяльності професійних педагогічних спільнот та надання психологічної підтримки. 

Центри проводитимуть консультації з наступних напрямів:

  • планування та визначення траєкторії професійного розвитку;
  • проведення супервізії;
  • розроблення документів закладу освіти;
  • впровадження компетентнісного, особистісно орієнтованого, діяльнісного та інклюзивного підходів у навчанні;
  • застосування нових освітніх технологій;
  • організація освітнього процесу за різними формами, у тому числі з використанням технологій дистанційного навчання.

Утворювати Центр професійного розвитку педагогічних працівників може орган місцевого самоврядування. Також спільно утворити Центр можуть декілька засновників, уклавши засновницький договір або договір про спільну діяльність. Сільські, селищні, міські ради можуть утворювати такі Центри.

Керуватиме Центром директор, якого призначатиме на посаду засновник за результатами конкурсу. Директором Центру може стати особа, яка має громадянство України, вільно володіє державною мовою, має вищу педагогічну освіту ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше п’яти років.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter