Повторення теми «Розділові знаки при дієприкметниковому звороті»

Про матеріал
У презентаціїї представлено ілюстративний матеріал до теми «Розділові знаки при дієприкметниковому звороті», що вивчається у сьомому класі.  Окрім теорії, у матеріалах акцент на практичному застосуванні правил використання розділових знаків при дієприкметниковому звороті. Подана робота стане у прогоді  вчителю як під час дистанційного, так і очного уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторення теми «Розділові знаки при дієприкметниковому звороті»

Номер слайду 2

Дієприкметниковий зворот. Дієприкметник + залежні від нього слова коли?Книжки, прочитані під час канікул, я відніс до бібліотеки. прочитати прочитані

Номер слайду 3

Інтонація при Дієприкметниковому зворотіКнижки, прочитані під час канікул, я відніс до бібліотеки.

Номер слайду 4

Коли ж ставимо кому при Дієприкметниковому звороті?НЕ ставимо коми: Зворот стоїть перед означуваним словом. ЗВОРОТ означуване слово. Розмальований олівцями підручник було вже не врятувати.

Номер слайду 5

Ставимо кому: Зворот стоїть після означуваного словаозначуване слово ЗВОРОТ Підручник, розмальований олівцями, було вже не врятувати.

Номер слайду 6

Ставимо кому: Зворот стоїть перед означуваним словом, АЛЕ ми можемо поставити питання «Чому?»ЗВОРОТ означуване слово …(чому?) Страшенно втомлена, дівчина одразу ж заснула.

Номер слайду 7

Ставимо кому: Якщо означуване слово - займенник Щойно згаданий, він з'явився на порозі. Вона, тепло вдягнена, не відчувала холоду.

Номер слайду 8

Ставимо кому: Якщо між зворотом і означуваним словом є інші слова. Добре підготовлений, сьогодні хлопець не хвилюється перед іспитом. Спечений мамою, цей пиріг дуже смачний.

Номер слайду 9

Вправа 193 стор. 70

Номер слайду 10

Домашнє завдання*Передивіться відео: https://youtu.be/H4 QOMb2z. Lfg Виконайте вправу 197 стор. 71*Завдання буде продубльоване у електронному щоденнику та Гугл-класі.

pptx
Додано
19 вересня 2021
Переглядів
538
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку