Позакласний англомовний захід "У світі мистецтва"

Про матеріал

Розробка англомовного позакласного заходу з елементами майстер-класу. Метою даного позакласного заходу є поглибити знання учнів про види мистецтва . Розвивати навики аудіювання, читання та усного мовлення; розвивати увагу та пам'ять. Виховувати любов до живопису, до навчання та читання книг ; розвивати творчість учнів, сприяти їх самоорганізації, самодисципліні та самореалізації .

Перегляд файлу

Тема.  У світі мисецтва.Майстер-клас

Мета. Поглибити знання учнів про види мистецтва . Розвивати навики аудіювання, читання та усного мовлення; розвивати увагу та пам'ять. Виховувати любов до живопису,  до навчання та читання книг ; розвивати творчість учнів, сприяти їх самоорганізації, самодисципліні та самореалізації  .

Обладнання. Презентації та відеоматеріали, зв’язані з підбором матеріалу про види мистецтва, мультимедійний проектор, комп’ютер,матеріали для майстер-класів(клеюча стрічка,фарби, ватман)

Форма проведення: засідання гуртка з елементом майстер-класу.

План проведення заняття.

1.Вступне слово вчителя.

Мистецтво настільки багатогранне, що кожен бажаючий осягнути глибоку суть того чи іншого напрямку, повинен проникнутися і відчути все те, що відчували художники, скульптори та поети за процесом творіння. На сьогоднішній день, існує безліч течій, шкіл і напрямів, які зображують світ зовсім по-різному. Спробуємо поринути у світ мистецтва!

 2. Презентація «Стилі мистецтва»

      -Евристична бесіда.(діти опрацьовують інформацію на слайдах,вчитель корегує читання та переклад та доповнює відповіді дітей про види мистецтва)

Abstract (Слайд)
 In their paintings they did not try to show people, animals, or places exactly as they appeared in the real world. 

Cubism (Слайд)
Cubism is modern art made up mostly of paintings. The paintings are not supposed to look real The artist uses geometric shapes to show what he is trying to paint. 

Expressionism (Слайд)
In Expressionist Art, the artist tries to express certain feelings about some thing. The artists that painted in this style were more concerned with having their paintings express a feeling than in making the painting look exactly like what they were painting.

Realism (Слайд)
Realism is a type of art that shows things exactly as they appear in life.  Most Realists were from France, but there were some famous American painters who were Realists also.

Surrealism (Слайд)
Surrealist paintings were generally based on dreams. Their paintings were filled with familiar objects which were painted to look strange or mysterious. They hoped their odd paintings would make people look at things in a different way and change the way they felt about things. They thought that their paintings might stir up feelings in the back of people’s minds.

-Творча хвилинка «Кубізм» (Створення картини в стилі кубізм)

Вчитель пропонує дітям відтворити козака(Слайд) за попомогою нарізаних шматків клейкої різнокольорової стрічки(Матеріали:чорна,червона,біла клейка стрічка нарізана кубиками та ватман)

3. Відеоматеріал «Незвичайне мистецтво» https://www.youtube.com/watch?v=Q7eqaPhBcDk

     - Еврістична бесіда(створення асоціативного куща види мистецтва)

https://ds03.infourok.ru/uploads/ex/0165/000210bc-e59903e6/img1.jpg

Розповідь вчителя про Петриківський Роспис.

         Вишуканий та неповторний, петриківський розпис — чудовий привід для гордості українців. Ще б пак, адже в основі його барвистих візерунків лежить безмежна любов до рідного краю. Магія петриківського розпису полонила серця мільйонів шанувальників прекрасного та на увесь світ прославила талановитих народних майстрів родом з України...

            Розмаїття квітів, листочків, ягід петриківського розпису захоплює, спонукає роздивлятися шедеври народного малярства годинами. Не дивно, що в 2013 році унікальне мистецтво внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

             Історія виникнення петриківського розпису цікава та захоплююча. Традиція прикрашати оселю та одяг декоративними петриківськими розписами зародилася в Україні задовго до появи християнства. Люди вірили, що в красивих орнаментах криється магічна сила, яка захищає господарів від злих сил та негараздів. Ось чому петриківськими розписами у якості оберегів часто розписували зброю та курені запорозькі козаки.

         Сучасна техніка самобутнього петриківського розпису виникла у ХVII ст. разом з приходом у Петриківку, що на Дніпропетровщині, перших поселенців. З того часу петриківський розпис став невід’ємною частиною українського побуту. Люди, будуючи світлі хати-мазанки, розписували їх пишними квітковими малюнками, створюючи цілий художній ансамбль, адже прикрашався не лише інтер’єр будинку (стіни, піч), але й зовнішній фасад, а ще посуд, весільні скрині, меблі та інше хатнє начиння.

         Петриківський розпис — це своєрідний декоративно-художній літопис флори та фауни Придніпров’я. Як майстерно селищні художники передають динаміку пташиного польоту, як тонко відтворюють найменші коливання рослин від вітру, як вишукано поєднують світло і тіні!

           Основним елементом петриківських орнаментів є квітка — символ пишної природи. Найчастіше шедеври народного мистецтва прикрашають мальви, півонії, айстри, різноманітні польові квіти, а ще ті, які вигадують самі майстри. Так на стінах, полотнах та посуді утворюється свій, особливий світ краси та натхнення.

А яке ж цікаве приладдя для розпису! Пензлики народні умільці виготовляють самостійно — з котячої шерсті, вистриженої з грудей. Завдяки такому інструменту фарба лягає рівно, і орнаменти виходять охайними та легкими. Нерідко малюнок виконується і пальцями.

          Цікаво, що фарби для петриківських творів ніколи не змішують. Рожева, жовта, синя, червона та зелена — усі вони покликані вдихнути в малюнок життєрадісність та природну легкість. А оскільки колись фарби нерідко виготовлялися з природних матеріалів, петриківські розписи мали недовгий вік. Тож щороку напередодні великого свята старі малюнки змивали та прикрашали оселі новими барвистими оберегами. Так з року в рік село розквітало новими барвами та чудернацькими візерунками.

 

     - Творча хвилинка «Малюнок пальцями»

Вчитель пропонує дітям відворити запропоновану какомпозицію (Слайд) да допомогою малювання пальцями( Матаріали: гуаш,ватман)

4.    Відеоматеріал «Кулінарне мистецтво» https://www.youtube.com/watch?v=mZoOy34Xzgc

     - Виступ студента(Розповідь про мастику)

     - Творча хвилинка.Робота з мастикою: створення равлика та троянди.

Вчитель пропонує дітям виліпити з мастики равлика а потім троянду.Всі елементи композиції діти створюють під керівництвом вчителя (Матепіали: мастика, крохмаль,харчовий папір вода)

5.      Заключне слово вчителя.

 

 

Інформаційні джерела:

1.      You Tube .

2.      Англійська мова та література в старшій  школі. Харків. -  Вид. «Основа». - №4 – 5. Лютий, 2014. – С. 38 – 45.

Слайди:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
10 грудня 2018
Переглядів
560
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку