Позакласний захід "Таємниці живої природи"

Про матеріал

Матеріали для проведення QR-квесту. Завдання квесту – зібрати літери, з яких скласти слово-відповідь на загадку, що міститься у останньому коді. QR-коди містять підказки-загадки. Перший код розташовується на дошці оголошень, наступні – у відповідному приміщенні школи, про яке йдеться в загадці попереднього коду.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

БІОХІМІЧНИЙ КВЕСТ«Таємниці живої природи»

Номер слайду 2

Новорічній квест(Завдання квесту – зібрати літери, з яких скласти слово-відповідь на загадку, що міститься у останньому коді. QR-коди містять наведені нижче підказки-загадки. Перший код розташовується на дошці оголошень, наступні – у відповідному приміщенні школи, про яке йдеться в загадці попереднього коду.)Код 1 (На дошці оголошень)Біохімічний квест починається!Знову літери в школі ховаються!Їх потрібно знайти й записати, Слово-ключ непросте відгадати. В еукаріотичних клітинах є органела одна,Містить молекули дезоксирибонуклеїнової кислоти вона. Що органелу цю в школі у нас заміняє?Туди поспішайте, там загадка наступна чекає.(Наступна підказка біля кабінету директора - кросворд) Код 2 (Біля кабінету директора, під кросвордом)Кросворд цей простий розгадайте. Літеру одну голосну впізнайте. В першому слові її не знайти.Є в чотирьох вона з дев’яти. Два рази ця літера в слові-ключі зустрічається,Хто здогадався, далі відправляється. Туди, де в пошані жири, білки і вуглеводи,Видозмінені пагони та коренеплоди.(Літера «Е», отже в слові ключі є дві «Е», наступна підказка - в їдальні) Код 3 (В їдальні)В коренеплоді цьому є важливий компонент, Без нього ти на курку трохи схожим можеш стати. Першу літеру з назви овочу слід записатиІ можна далі квестом мандрувати. Туди, де ви дізналися закон. Заради корони у лазні відкритий.(Куряча сліпота → вітамін А → морква → літера «М», наступна підказка у кабінеті фізики) 

Номер слайду 3

Кросворд      2                                            4  3                      1             5                            6        7                     8                              9                           По вертикалі:1. Найтонший бронх.2. Сукупність процесів, які за­безпечують надходження в орга­нізм кисню, використання його для окиснення органічних речовин, а також видалення з організ­му вуглекислого газу.3. Захворювання легень. По горизонталі:4. Газ, який входить до складу повітря.5. Трубка, що складається з 16—20 хрящових півкілець, розта­шована у грудній клітці.6. Запалення слизової оболон­ки носової порожнини.7. Газ, необхідний для дихання.8. Речовина, що міститься в тютюновому димі.9. Парні органи, у яких відбу­вається газообмін.

Номер слайду 4

Код 3 (В їдальні)

Номер слайду 5

Код 4 (В кабінеті фізики)Він – основа життя, Таємниця рослинного світу. В нім краплинки роси й подих наш. Разом з світлом утворюють кисень. Схему цього процесу ви запишітьІ з трьох літер «хімічних» одну оберіть,Ту, якої найбільше, якщо всі додати. Наступну ж задачку слід вам шукати, Там, де «коня» і «козла» зустрічаєте,Де кисню багато ви споживаєте.(Фотосинтез → «СО2 + Н2 О → С6 Н12 О6 + О2» → літера «Н», наступна підказка – в або біля спортзалу)Код 5 (В спортзалі або біля нього)У венах плине рідина, Що нам життя дає сповна. Високим тиском рве серця, Із соромом йде до лиця. Ту з неї приголосну обери,Що є в її клітинах без ядра. Та поспішай мерщій туди,Де чути відголос минулого буття.(Кров і еритроцити → літера «Р», наступна підказка – у кабінеті історії) Код 6 (В кабінеті історії)Він родом з лишайнику,Вона є у фруктах й не тільки. В її присутності він ніяковіє та червоніє. Шосту літеру з «імені» її запиши. Та за останньою до тої поспіши,Що «широко простягає руки свої у справи людські».(Лакмус і кислота → літера «Т», остання підказка – в кабінеті хімії) Код 7 (В кабінеті хімії)З літери останньої назва хімічного елемента починається – Того, що «найсильнішим» вважається,Електрони навіть в Оксигену здатен «відтягти». Без нього в організмі зубів не вберегти. Якщо вся сімка літер є у вас,Слово-ключ складати настав час. Цим терміном біологічним речовини називають,Які реагентам в організмах допомагають. Бар’єр енергетичний швидше подолати. Тож поспішайте його відгадати.(Флуор → літера «Ф», слово-ключ «ФЕРМЕНТ»)

Номер слайду 6

Код 4 (В кабінеті фізики)

Номер слайду 7

Код 5 (В спортзалі або біля нього)

Номер слайду 8

Код 6 (В кабінеті історії)

Номер слайду 9

 Код 7 (В кабінеті хімії)

pptx
Додано
5 липня 2018
Переглядів
1053
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку