Позакласний захід "Thanksgiving Party"

Про матеріал
Сценарій загальношкільного свята до Дня Подяки з веселими та цікавими розвагами, командними завданнями й іграми.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018                             

Сценарій Дня Подяки

 

 

 Мета:

Створення умов для розвитку соціокультурної компетенції, для формування в учнів інтересу до культури і традицій країн мови, що вивчається.

 Завдання:

Пізнавальний аспект:

формувати вміння говорити англійською мовою, читати вірші, співати пісні;

Розвиваючий аспект:

розвивати самостійність;

розширювати і поглиблювати культурологічні знання;

підвищувати загальну культуру спілкування;

Виховний аспект:

виховувати в учнів відповідальність за доручену справу;

вміння і бажання працювати в групі;

повага до культури іншого народу.

 Обладнання: Музичний центр, дартс із зобаженням індички (для гри « Turkey Hunt »); емблемки для команд: «Веселі індіанці» і «Шалені індички», «Щасливі гарбузи»,картинки із зображенням овочів і фруктів,індіанців та пілігрімів; плакати з висловлюваннями: "Happy Thanksgiving Day!», «Turkey Hunt», «Plymouth», «Indians», «Mayflower», «Pilgrims», «Corn Harvest», «Festive Dinner», малюнки та картки зі словами для гри «Symbols of Thanksgiving», кольорові картонні лапки індика для гри «Musical Turkey», зображення святкових страв для гри «Make Festive Dinner» (3шт.), кукурудза та корзини для гри «Corn Harvest».

Хід свята

 

Учитель: Сьогодні ми розповімо  про одне з найстаріших та найулюбленіших свят американців – День подяки. По-англійськи – Thanksgiving Day. Від слова – thanks – подяки, give – давати. Це державне загальнонародне свято США щорічно святкують у четвертий четвер листопада.

Ми дізнаємося про символи та традиції, історію створення свята, послухаємо вірші англійською мовою про індичку, познайомимось з традиційними стравами і отримаємо багато позитивних вражень. Уся програма  свята складається з конкурсів, у яких беруть участь  команди: «Happy Pumpkins», «Merry Indians», «Crazy Turkeys».

                                                Конкурси

  1. Вихід команди та представлення «Introduction».

 

  1. «Symbols of Thanksgiving» (дібрати до малюнків слова:  boat, ship, Pilgrims, Indians, pumpkins, turkey, festive dinner, basket of fruit, hunter ).

 

 

3.Запитання про символи свята:

………. – a small group of people who came to America from England many years ago for religious freedom.

                                                     

 

                                                                              (THE PILGRIMS)    

 

 

It is thought that ………… was eaten by people thousands of years ago. However, Pilgrim women were the first mothers to serve ……….. for breakfast with sugar and cream. Pilgrims learnt lots of ways of using ………… from the native Indians.

 

                                                                  (POPCORN )

 

 

Though the wild bird………… may not be the most handsome bird of the woods, it’s one of the most interesting and impressive, sharing in the historical and traditional limelight of the harvest season. It was domesticated by the Indians of Mexico.

 

                                                                 (TURKEY)

 

 

……….came through the normal trade roots from Central and South America. It  was used by the North American Indians centuries before Columbus reached the West Indies. Big and orange  it was boiled, baked in ashes, used in bread, and dried. Today …….. pie is a part of most traditional Thanksgiving dinners.                                                             

                                                                (PUMPKIN )

 

 

.............. – is the most popular game with a ball on this day. For many schools the Thanksgiving Day game is the most important one of the year. Usually there are several ……….. matches to watch on TV.

 

                                                              (FOOTBALL)

 

 

They helped pilgrims and taught them to do fishing, grow corn and beans.

 

                                                               (Indians)

  1. Вікторина
  1. Де святкують День Подяки? (США, Канада)
  2. Коли святкують День Подяки? (четвертий четвер листопада)
  3. Коли вперше його святкували? (1621р.)
  4. У якому році свято стало офіційним? (1789р.)
  5. За правління якого президента це відбулося? (Д. Вашингтон)
  6. У якому році свято стало національним? (1863 р.)
  7. Який президент встановив дату свята? (А.Лінкольн)
  8. Як по іншому називали переселенців до Нового Світу?(пілігріми)
  9. Як називався корабель, на якому припливли переселенці до Америки? (Мейфлауер)

10.Коли переселенці з Англії досягли Америки? (1620 р.)

11. Як назвали колонію? (Плімут)

12. Хто допоміг колоністам вижити на новому місті? (індіанці)

13. Як звали першого губернатора Плімута? (Вільям Бредфорд)

14. Які традиційні страви ? (: смажена індичка з журавлинним соусом, солодка картопля, гарбузовий пиріг і різноманітні страви з кукурудзи)

15. Що таке помилування індички? (президент США проводить урочисту церемонію помилування індички, одну з двох птахів, заздалегідь обраних американцями на сайті Білого дому, він милує, а другу готують і подають на президентському обіді).

Текст для попереднього ознайомлення

День Подяки – традиційне американське свято, яке відзначається у  США , починаючи з 1621 року. Свою офіційну назву та дату (26 листопада) свято отримало після указу президента США Джорджа Вашингтона в 1789 році. Але по-справжньому національним святом День Подяки став у 1863 році, коли президент Авраам Лінкольн під час громадянської війни закликав сторони сісти разом за стіл, як під час Дня подяки. Саме він встановив дату, за якою й нині відзначають свято: четвертий четвер листопада.

  Історія свята

Виникнення свята пов’язане з першими переселенцями з Англії, які прибули у Новий світ на кораблі Мейфлауер. Після багатомісячного плавання вони досягли США в листопаді 1620 року, де на них чекала сувора зима.

Половина переселенців померла в першу зиму від холоду, голоду і хвороб. Ті, хто вижив заснували Плімутську колонію і з допомогою місцевих індіанців почали працювати на землі. Завдяки цьому на переселенців чекав несподівано багатий урожай – і перший губернатор Вільям Бредфорд вирішив провести восени 1621 року День подяки за урожай і допомогу індіанців.

 На День подяки в США з`їдають 46 млн індичок

За святковий стіл старійшини запросили і індіанців з племені Вампаноаг, які допомогли вижити переселенцям. Індійці принесли з собою чотирьох птахів, яких пізніше почали називати індичками.

Традиції свята

День подяки прийнято відзначати в колі сім’ї. На обід збираються кілька поколінь однієї родини в будинку старших. Перед обідом американці всією сім’єю відвідують службу в церкві. Перед тим, як почати їсти кожен вимовляє слова подяки за все хороше, що сталося в його житті за цей рік.

На столі обов’язково повинні бути: смажена індичка з журавлинним соусом, солодка картопля, гарбузовий пиріг і різноманітні страви з кукурудзи.

Люди в костюмах перших поселенців XVII століття і індійців також є одним з головних атрибутів свята на параді.

Перед Днем подяки прийнято займатися благодійністю. На станціях метро встановлюються столи, на які можна класти свої пожертвування для нужденних.

Також президент США проводить урочисту церемонію помилування індички. Одну з двох птахів, заздалегідь обраних американцями на сайті Білого дому, він милує, а другу готують і подають на президентському обіді.

  1. Mayflower (зобразити корабель з учасників команди).

 

 

 

 

  1. Plymouth (інсценізувати епізоди з історії переселенців до Америки).

 

  1. Учитель: 16 вересня 1620 року корабель з поетичною назвою «Травнева квітка» (англ. Mayflower), на борту якого знаходилися 102 людини, вийшов у море.

Двомісячне океанське плавання було важким. Через бурі і шторми корабель відхилився далеко на північ. Дві людини померли в дорозі. Один народився на кораблі і отримав ім'я Океанус Хопкінс.

21 листопада 1620 року «Мейфлавер» кинув якір біля мису Код (нині штат Массачусетс)

Зимували вони на кораблі, страждаючи від холоду і хвороб. Лише половина прибулих пережила важку першу зиму. Однак інші не впали духом. Індіанець по імені Тіскуантум, якого пілігрими називалиСкванто, знайомий раніше з англійськими моряками і трохи розумів їх мову, навчив їх вирощувати маїс і гарбуз і показав, де ловиться риба і водиться дичина. З його допомогою пілігрими вижили в дикому незнайомому краю, і оцінили Скванто як помічника, неждано посланого Богом для їх блага. На наступний рік колоністи зуміли забезпечити себе зерном на зиму. З цього приводу губернатор колонії Бредфорд оголосив один день днем подяки Богу. 

  1. Turkey poems (учасники команд декламують вірші )

 

 

 

  1. Hunter (гра в дартс, кожен учасник має три спроби).

 

 

 

 

 

  1. Turkey hunt (зібрати всі картинки із зображенням індика, що є в залі).
  2.  Corn harvest (закинути в корзину качани кукурудзи).

 

 

 

 

 

 

 

  1. Thanksgiving fun  (музичний номер).
  2.  Make festive dinner (скласти картинку святкового столу з кусочків докупи).
  3. Musical turkey . З кольорового скотчу зробити сліди лап індичок і наклеїти їх на підлогу (12-15 штук). Під веселу музику діти втілюються індичками. Як тільки музика стихає, кожна індичка повинна знайти собі слід. Далі в кожному раунді прибирати один слід. Той, хто не встиг встати на слід, виходить з гри. Грати до тих пір, поки не визначиться переможець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заключне слово вчителя : З того часу пройшло дуже багато років, але щороку в останній четвер листопада американці відзначають це свято і називають його Днем Подяки. За столом, на якому стоять страви з різних овочів і неодмінно смажена індичка, збираються всі родичі. Перш ніж приступити до вечері, вони дякують Господу, що дозволив їм вижити в той страшний рік.

Thank you God for the world so sweet,

Thank you God for the food we eat,

Thank you God for the birds that sing,

Thank you God for everything !

На цьому наше свято підійшло до кінця. Дякую всім і до нових зустрічей!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Англійська мова, Сценарії
Додано
4 грудня 2019
Переглядів
738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку