Позитивна та негативна мотивація.

Про матеріал
Мета: -формувати позитивну навчальну мотивацію учнів за умов дистанційного навчання; -сприяти усвідомленню учасниками тренінгу необхідності самовдосконалення і прагнення до особистісного і професійного зростання, як умови життєвого благополуччя та професійного здоров’я; -ознайомити учасників з основними питаннями теми та завданнями тренінгового заняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Правила тренінгу:бути позитивним;говорити по черзі;бути активним;стухати і чути кожного;бути толерантним одне до одного;діяти за принципом «тут і зараз».

Номер слайду 3

Мотивація - це. ОДИН З НАЙВАЖЛИВІШИХ ФАКТОРІВ (ПОРЯД ЗІ ЗДІБНОСТЯМИ, ЗНАННЯМИ, НАВИЧКАМИ, ЯКИЙ ЗАБЕЗПЕЧУЄ УСПІХ У ДІЯЛЬНОСТІ)

Номер слайду 4

Мотивації навчання. НЕГАТИВНА МОТИВАЦІЯ: ОЗНАКИ МОТИВАЦІЇ: Винагорода за результат. Примус до навчання. Слабка зацікавленість у навчанніСпрямованість лише на оцінку. Невміння ставити мету. Невміння долати труднощіНегативне ставлення до школи та учителів

Номер слайду 5

«НЕ БАЖАЮ…»«МОЖУ КРАЩЕ, АЛЕ НЕ ХОЧУ…»«НЕ ХОЧУ ВЧИТИСЯ!»

Номер слайду 6

Мотивації навчання. ПОЗИТИВНА МОТИВАЦІЯ: ОЗНАКИ МОТИВАЦІЇ: Задоволення від навчання. Значущість навчання. Здійснення власної діяльностіУміння довести власну думку. Уміння оцінювати знання однокласників. Уміння пояснювати слабким учням незрозуміле

Номер слайду 7

Позитивна мотивація. Характерні слова: Хочу, люблю, подобається…Бажання, мрія, досягнення,Повага, похвала, визнання…

Номер слайду 8

Методи мотивації навчальної діяльностіМетод емоційного стимулювання у поєднанні зі словесним методом(прийоми зацікавлення, здивування);Навчальні екскурсії(прийоми парадоксу);Наочні(демонстрація);Проблемно – пошукові;Практичні(дати алгоритм виконання завдання).

Номер слайду 9

Умовно замкнутий цикл мотиваціїУСПІХ

Номер слайду 10

Дякую за увагу!!!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
5 грудня 2021
Переглядів
349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку