Праця і господарство. Економіка

Про матеріал
На допомогу вчителям історії, які викладатимуть курс "Україна і світ. Вступ до історії та громадянської освіти" в Новій українській школі у 6 класі пропонується змістовна презентація до уроку на тему"Праця і господарство". Наявні 7 слайдів. Матеріал створено відповідно до програми "Україна і світ. Вступ до історії та громадянської освіти" (інтегрований курс). Презентація є чудовим доповненням до підручника авторів І.Я. Щупак, Н.С. Власова, Д.О. Секеринський, В.О. Кронгауз, А.М. Посунько, В.А. Павловська-Кравчук.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Праця і господарство. Економіка

Номер слайду 2

Форми господарства. Привласнююче господарствоколи людина нічого не виробляє, споживає все в готовому вигляді Основні форми заняття:збиральництво, полювання Кочовий спосіб життя. Відтворююче господарство коли людина самавиробляє , вирощує продукти, залишаючись на одному місці. Основні форми - землеробство, скотарство, ремесло

Номер слайду 3

Перейдіть за QR-кодом або посиланням і перегляньте відео «Перші землероби та скотарі». Як, на думку авторів відео, відбувався перехід від привласнювального господарства до відтворювального? Які особливості цього переходу означені у відеороліку? Як природні зміни вплинули на появу та розвиток цивілізацій?

Номер слайду 4

Розгляньте зображення. Встановіть , які з них ілюструють привляснююче , а які відтворююче господарство?

Номер слайду 5

Економіка-система відносин під час використання рескрсів у господарській діяльності. Натуральне господарство- забезпечення себе всім необхідним для існування, нічого при цьому не обмінюючи та не купуючи. Занятття людини пов.язувало її з прізвищем. Так, наприклад гончарська справа - Гончар, ковалі- Коваленко, Коваль, бортництво- Бортник...тощо

Номер слайду 6

Домашнє завдання. Які професії, на вашу думку, зображені на ілюстраціях? Які професії можуть із часом «роботизуватися» і замінити живу людську працю?Зіграйте в історичне лото. Подумайте, які картки відповідають привласнювальному господарству, а які — відтворювальному.

pptx
Додано
26 листопада 2023
Переглядів
296
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку