Практична робота №5. Виявлення органічних сполук в харчових продуктах.

Про матеріал
Практична робота містить завдання на виявлення крохмолю та глюкози в домашніх умовах.
Перегляд файлу

Дата__________

Практична робота № 5

Тема:  Виявлення органічних сполук у харчових продуктах

Мета: виявити органічні продукти в харчових продуктах; продовжити формувати вміння працювати з хімічним  посудом та реактивами; формувати вміння самостійно виконувати досліди за поясненням у протоколі, виконувати досліди з дотриманням правил техніки

Обладнання:  штатив з пробірками, скляні палички, шпатель, хімічний стакан, мірні пробірки

Реактиви: зразки харчових продуктів(картопля, рис, ковбаса, яблуко, лимон, тощо), розчин йоду.

            З правилами техніки безпеки ознайомлена ( ий)            _____________    

Хід роботи

Виконайте завдання, результати роботи оформіть у вигляді таблиці.

 

№ пробірки

Продукти харчування

Забарвлення

Наявність крохмалю

Спостереження

Виявлення крохмалю у харчових продуктах та фруктах ( якісна реакція)

1.

Варена картопля

 

 

 

2

Рис

 

 

 

3

Яблуко

 

 

 

4

Борошно

 

 

 

5

Кетчуп

 

 

 

6

Майонез

 

 

 

7

Ковбоса (варена)

 

 

 

8

Лимон

 

 

 

9

Кисіль

 

 

 

Висновок:

 

2). Виявлення глюкози у фруктах  ( робота з етикетками, що знаходяться на харчових продуктах)

1

Розчин глюкози

 

 

 

2

Яблучний сік

 

 

 

3

Ізюм

 

 

 

4

Мед

 

 

 

 

 

 

 

 

Висновок:

 

Загальний висновок:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Додаткове завдання:

Задача:  Масова частка крохмалю в картоплі становить 19%. Яку масу крохмалю можна одержати із 250кг картоплі?

Дано:

Розв’язання:

 

 

 

 

 

Відповідь:___________________________________

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Когут Світлана Маркіянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Грицик Микола
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    3.0
docx
Додав(-ла)
Дзигар Ірина
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
15 квітня 2021
Переглядів
9367
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку