Практична робота "Розшифрування маркування товарів"

Про матеріал
Практична робота "Розшифрування маркування товарів" до теми "Види та засоби товарної інформації" з предмета "Товарознавство" для спеціальності 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"
Перегляд файлу

Практичне заняття

Тема: Розшифрування маркування товарів.

Мета: систематизувати, закріпити й поглибити теоретичні знання на практиці; формувати вміння застосовувати теоретичні знання в практичній діяльності;  розвивати навички сенсорного аналізу; виховувати  культуру споживання органічних продуктів.

 

ЗАВДАННЯ 1.

Розшифрувати штриховий код ЕАН-13 і перевірити правильність контрольної цифри.

Приклад: код товару 4829876543215

 

Методика розв’язування задачі:

  1. Нумерація позицій здійснюється справа наліво (тобто контрольна цифра є на першій позиції)
  2. починаючи з позиції 2 скласти через одну всі значення цифр (парні позиції)
  3. помножити результат етапу 2 на 3
  4. скласти усі значення цифр, що залишились, починаючи з позиції 3 (непарні цифри)
  5. скласти результати етапу 3 та етапу 4
  6. контрольна цифра – це найменше число, яке необхідно додати до результати етапу 5, щоб отримати число, що кратне 10

В нашому прикладі:

  1. 1+3+5+7+9+8 = 33
  2. 33 х 3 = 99
  3. 2+4+6+8+2+4 = 26
  4. 99+26 = 125
  5. 130 – 125 = 5
  6. Тобто контрольна цифра правильна

 

ЗАВДАННЯ 2.

Розшифрувати маркування консервів

100 612

К-63 310

      

Методика розв’язування задачі:

1й ряд – дата виготовлення 10.06.12

2й ряд – К63 – асортиментний номер «Сардини натуральні з додаванням олії»

3й ряд – 2 – номер зміни виготовлення; р – індекс рибної промисловості

 

ЗАВДАННЯ 3.

Розшифрувати умовні символи та маніпуляційні знаки

Приклад: Під час продажу швейних виробів у магазині «Товари для жінок» Вам як продавцю слід надати споживачеві консультацію щодо догляду за виробами, відповідно символів:

Варіант 1               

 

    а)  б)          в)

а)  прання у пральній машині при температурі 60оС

б)  прасування при температурі не менше 200оС

в)  хімічне чищення усіма відомими розчинниками

 

Приклад: Пояснити як повинен поводитися працівник торгівлі з товаром при зберіганні та транспортуванні, якщо на картонних коробках та ящиках містяться такі маніпуляційні знаки

 

                                                                                      

а)                                     б)                                   в)                                      г)

а) обережно крихке;

б) не використовувати крюк

в) вверх не кантувати

г) захищати від вологи  

 

Приклад: Пояснити як повинен поводитися працівник торгівлі з товаром при зберіганні та транспортуванні, якщо на картонних коробках та ящиках містяться такі маніпуляційні знаки

 

Кліпарт знак Берегти від нагріву             текст при наведении                 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/468.jpg                   https://studfiles.net/html/2706/1262/html_bhA6i24cCW.MEi3/img-Tj0mU6.png

а)                               б)                                  в)                                    г)

 

Дайте відповіді на запитання

 

1. Назвіть види  товарної інформації.

2. Назвіть форми товарної інформації.

3. Назвіть вимоги до товарної інформації.

4. Як вирозумієте достовірність, доступність, достатність інформації?

 

docx
Додано
21 грудня 2019
Переглядів
1243
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку