Практичне заняття "Керівництво персоналом"

Про матеріал
Розробка спрямована на студентів та інших зацікавлених осіб, які бажають розширити свої знання у галузі управління персоналом. Містить цікаві практичні кейси для максимального засвоєння матеріалу та розвитку практичних навичок у сфері менеджменту персоналу.
Перегляд файлу

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ

Тема:   Керівництво персоналом

Мета: розвиток навичок та компетенцій кадрового управління, розробка та впровадження ефективних інструментів найму та відбору персоналу для забезпечення оптимального розвитку та успіху підприємства.

Тривалість заняття  4 год.

Матеріально-технічне оснащення: Теоретичні положення, методичні вказівки, довідникова література, канцелярські прилади.

Правила безпеки на робочому місці: до виконання практичної роботи допускаються студенти, які ознайомилися з правилами техніки  безпеки

 

Програма роботи

- Розробити анкету по прийому на роботу. Оформити заяву.

- Скласти проект наказу про зарахування випускника університету на посаду.

- Оформити трудовий контракт.

Порядок оформлення документів при прийнятті на роботу Після домовленості претендента на нове місце роботи з робо­тодавцем першим пишеться особиста заява, збираються необхідні документи (паспорт, військовий квиток, трудова книжка, диплом про освіту або нотаріально завірена його копія, особовий листок по обліку кадрів, автобіографія). Потім ставиться резолюція безпосереднього керівника організації. Після цього заява разом із документами, що додаються, передається у відділ кадрів, працівники якого готують наказ про прийняття на роботу. Далі оформлюється витяг з наказу по особовому складу, який передається у бухгалтерію господарства і є підставою для нарахування працівнику заробітної плати.

Ситуаційне завдання 1

І. Випускник Харківського національного аграрного університету або Ваш варіант даних претендента на вакантну посаду……… (Самсонов  Петро Олександрович, що проживає за адресою: м Харків, п-т Прибережний, б 15, кв 34, тел 0954458789. Має паспорт МО254467, ІПН 1214156786, диплом ХЕ№45258465 )., який здобув освітньо-кваліфікаційний рівень магістра за фахом „Менеджмент організацій", влаштовується на посаду економіста-маркетолога (Ваш варіант….)  до базового підприємства.

 

  1. Для проведення співбесіди з кандидатом на посаду необхідно розробити анкету за допомогою якої можна оцінити претендентів на вакантну посаду. Основні критерії, включені в тест (у вигляді запитань); в процесі розробки питань до тесту зверніть увагу на такі критерії, як вік, частоту і причини зміни попередніх місць роботи, термін перерви в роботі, попередні посади або виконуємі функції тощо, а також питання, які б дозволили оцінити фаховість економіста-маркетолога.

 

  1. Оформити заяву із необхідними додатками;

 

 

  1. Одержати резолюцію безпосереднього керівника базового підприємства – висновок головного економіста господарства;.

 

  1. Скласти проект наказу про зарахування випускника університету на посаду.

 

 

  1. Оформити проект трудового контракту з урахуванням вимог до оформлення ділових паперів (використайте знання з предмету «Ділова українська мова»).

 

Ситуаційне завдання 2

 

Ситуація: на підприємстві є вакантні посади: ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________. Вам необхідно оцінити резюме кандидатів.

 

Обрати трьох-п’яти  претендентів для подальшої співбесіди з керівником магазину. Свій вибір обґрунтувати у вигляді тексту відповідного звіту. Для відбору використайте сайти з пошуку роботи та працівників. Наприклад, https://www.work.ua

 

Завдання додому та особливі вказівки:

Закінчити виконання завдань. Оформити звіт

Підготуватись до захисту

 

Дані базового підприємства:

Компанія ТОВ "ЛІДЛ+" зареєстрована 17.02.2020 за юридичною адресою: Україна, **6, м. Харків, вул. Механізаторів, будинок **. Керівником організації є МІРИЛО ІВАН ВАСИЛЬОВИЧ, головний бухгалтер - Олена Олександрівна ВЕЛИЧКО. Розмір статутного капіталу складає 50 000,00 грн.. На момент останнього оновлення даних 20.02.2023 стан організації - Не перебуває в процесі припинення.

Повне найменування юридичної особи

(cтаном на 20.02.2023) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ЛІДЛ+

Скорочена назва ТОВ " ЛІДЛ+"

Код ЄДРПОУ 43515564

Дата реєстрації

17.02.2020 (3 роки)

Види діяльності

Основний:

47.11 роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами

 

docx
Додано
15 лютого
Переглядів
67
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку