Практичні поради. Під час карантину! Як впоратись із стресом та організувати дітей.

Про матеріал
1. Коронавірус, паніка і карантин. 2. Вирішити питання: "Де, з ким, як і коли залишати дітей?" 3. Скласти розпорядок дня 4. Що робити з вільним часом? 5. Знаходьте час тільки для себе і наповнюйте себе ресурсом. 6. Сон
Перегляд файлу

Практичні поради!

Як впоратись зі стресом та організувати дітей під час карантину .

 

Підготувала:

Черняк Валерія Володимирівна

Практичний психолог школи №160 м. Києва

 

Доброго дня! Вірю, що для всіх нас він добрий! Бажаю Всім міцного здоров’я!

Ми переживаємо нелегкі часи! І мені хочеться, дати декілька, сподіваюсь потрібних, порад!

Ви вже міркуєте над тим, як все це буде страшно!!!  А ні! Я дуже хочу донести об’єктивні причини і саму сутність взаємин між дітьми та дорослими!

Почнемо!

Якщо Ви боїтесь, або навпаки самовпевнені, під час епідемії дотримуйтесь рекомендацій ВООЗ , вони нам не завадять! Знання про те, як правильно поводитись у критичній ситуації, знижує тривогу.

Та все ж,  як нам самим провести карантин і залишитись, гарною мамою, або татом своїй дитині!

 

  1. Скласти розпорядок дня (бажано з дітьми разом)

Не важливо як Ви це зробите, намалюєте, роздрукуєте, але найголовніше разом з дітьми!

 

Изображение выглядит как текст, газета, знак

Автоматически созданное описание

  • Навчання.

 Не забувайте, що це карантин, а не канікули. Діти відстають від шкільної програми, а потім їм доведеться наздоганяти її. Тому не варто забувати про підручники та зошити.

 

  • Дітей потрібно контролювати, тому раджу батькам не розслаблятись й слідкувати за виконанням домашнього завдання, яке дали вчителі дистанційно.

 

  • Забороняти дітям довго сидіти перед комп’ютером чи з телефоном неефективно. До цього треба підходити з особливою обережністю. Наприклад, зазначте час, коли дитина має пообідати, коли зробити домашні завдання, коли гратиме в комп’ютерні ігри, і що саме має обов’язково виконати по дому.

 

  • Ведення щоденника. Подаруйте дитині гарний блокнот та ручку, і вона з задоволенням буде описувати все, що відбулося з нею протягом дня.

 

  1. Що робити з вільним часом?
  • Настільні ігри.

 Знайдіть час пограти з дитиною в її улюблену настільну гру. Її варто обирати за віком. Такі ігри прекрасно розвивають логічне мислення. Лото, карти, пазли – теж будуть цікаві для дітей будь-якого віку.

 

  • Влаштуйте танцювальну вечірку. знайдіть в Інтернеті музику. Разом зробіть декорації до вечірки. Ви можете зробити банери або плакати. Також вам можуть стати в пригоді новорічні гірлянди - вони створять вам святкову атмосферу.

 

  • Заняття творчістю.

 В інтернеті можна знайти майстер-класи з хенд-мейду: аплікації, вишивки, виготовлення ляльок-мотанок, декупаж, вироби з паперу, тканини, глини та інших матеріалів, виготовлення домашнього мила.

 

 

  1. Знаходьте час тільки для себе і наповнюйте себе ресурсом.

Перебуваючи на карантині з дітьми, постійна турбота про тих, хто від нас залежить – складна фізична і емоційна робота, яка вимагає багато ресурсів. Якщо їх не поповнювати, ваш сосуд швидко вичерпається, і ви відчуєте емоційне вигорання.

 

  • Створіть свій власний щоденний ритуал – займіться тим, що приносить вам задоволення. Спорт, будь-які види творчості, просто відпочинок підійдуть.

Головне – щоб у цей час вас ніхто не чіпав і ви могли розслабитися на самоті.

 

  • Сон.

Всі ці речі здаються банальними, але допомагають справлятися навіть з сильними стресами.

Недостатній сон і погана його якість – один з головних супутників депресії. А безперервний (бажано не менше 8 годинний) сон піднімає настрій, зміцнює пам'ять і знижує больові відчуття.

 

  1. Отже, чого не варто робити батькам:
  • різко починати виховувати, або «перевиховувати» своїх дітей. Адже це лише забере багато сил, здоров'я і часу та зіпсує відносини сім’ї в умовах ізоляції;

  • не варто обговорювати в присутності дітей невтішні сценарії, деталізуючи подробиці.
  • не слід переглядати безкінечно фільми про віруси, хвороби, апокаліпсис, які лише підійматимуть рівень тривоги й страху. Краще подивіться комедію чи мультики з дітьми. А «під фільм» приготувати домашні сухарики або какао з печивом.

Надаю рекомендовані мультфільми та фільми для перегляду з дітьми за порадою психолога Світлани Ройз https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3218997588133824&id=100000708430176 

Рекомендую переглянути ролік «Карантиноправила» Наталя Гуркіна https://www.youtube.com/watch?v=BNCRbQ9EKxY

З повагою Валерія Черняк! Будьте здорові!

docx
Додано
9 лютого 2021
Переглядів
279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку