Правила техніки безпеки катання на велосипеді, роликах, скейті.

Про матеріал
Для здоров'я дитини необхідний рух. Хтось любить кататись на велосипеді, хтось - на роликах або скейті. Щоб уникнути травмування, треба дотримуватись деяких правил безпеки. Кожна дитина повинна це знати!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила техніки безпеки під час катання на роликах, скейтах, велосипедах.

Номер слайду 2

Велосипед винайшли раніше, ніж мотоцикл і автомобіль . Близько 500 років тому видатний учений, винахідник, художник Леонардо да Вінчі зробив креслення велосипеда. Але ніхто його не зумів виготовити.

Номер слайду 3

Правила техніки безпеки для велосипедистів1. По дорогах, де їздять автомобілі, школярам дозволяють їздити лише з 14 років.2. До 14 років можна кататися лише в парках, на стадіонах, велосипедних доріжках, у дворах.3. Заборонено їздити по тротуарах та пішохідних доріжках. По тротуарах дозволяється їздити лише малечі на дитячих велосипедах і під наглядом дорослих.

Номер слайду 4

4. Забороняється перевозити дітей. Ця ідея небезпечна і для тебе, і для твого пасажира. Тільки дорослий має право перевозити дітей до 7 років на спеціально пристосованому велосипеді, обладнаному додатковим сидінням з підніжками.5. Заборонено їздити, не тримаючи ноги на педалях і не тримаючись за руль. Вміння рівноваги краще продемонструвати у цирку, а не на дорозі.

Номер слайду 5

6. Переходити дорогу не можна верхи на велосипеді, зійди з велосипеда, і тримаючи його за руль, пройди по пішохідному переходу.7. У велосипеда повинні бути справні гальма і звуковий сигнал. Транспорт має бути обладнаний світловідбивачами.8. Обов’язково знати дорожні знаки, що стосуються велосипеда.

Номер слайду 6

1. Роликові ковзани повинні бути зручними, гарно підібраними по розміру твоєї ноги. Також слід купити спеціальний захист для убезпечення травмувань: підлокітники, наколінники, а в деяких випадках, навіть, і шоломи для катання на роликах.2. Ніколи не катайся по калюжам, піску та будь надто обережним при катанні по мокрому асфальту. Вода та пісок - це вороги для підшипників на твоїх роликах. Від води металеві частини можуть поржавіти, а пісок забруднить їх так, що неможливо буде їхати. Мокрий асфальт – надто слизька поверхня для катання! Будь обережним!Катання на роликах

Номер слайду 7

3. Не виїжджай на роликах на проїздну частину дороги. Це небезпечно і заборонено!4. При катанні на роликах завжди контролюй швидкість руху та свої дії. Розвиваючи надто (більше 40 км/год) швидкий рух, пам’ятай, що впоратися на роликах набагато складніше, ніж на велосипеді! Тому добре обмірковуй свої можливості, уважніше стався до перешкод на твоєму шляху.

Номер слайду 8

5. Правильне падіння – це падіння вперед. Тому що на це розрахована одягнена на тобі «одежа-захист». В будь-якому випадку, легше контролювати падіння вперед руками і ногами. При падінні назад є дуже високий ризик травмувань хребта і голови.6. Тримай рівновагу і не бійся падіння. Більшість падінь трапляються внаслідок страху «як би не впасти». Фахівці радять не боятися впасти, але також не надто розслаблятися при катанні.

Номер слайду 9

7. При катанні завжди тримай уклін тіла трошки вперед, одна нога повинна бути на пів ролика вперед. У такому положенні тіла тобі буде легше триматися на роликових ковзанах і контролювати ситуацію.8. Ноги завжди повинні бути напівзігнуті. Цим ти забезпечуєш собі амортизацію при їзді.

Номер слайду 10

Катання на скейті 1. Усі скейтбордисти повинні мати й використовувати захисне спорядження. Особливо важливі каски чи спеціальні шоломи, котрі дозволяють мінімізувати наслідки травм голови. Правила техніки безпеки катання на скейті дуже схожі з попередніми, але є деякі додаткові правила.

Номер слайду 11

2. Не завадить попрактикуватися правильно падати на м’якій поверхні, траві. Обов’язково одягати захист на зап’ястя, лікті, коліна.3. Перед катанням необхідно оглянути доріжку на відсутність каменів, гілок, вибоїн і ям.4 Не можна допускати катання на скейті в загальному транспортному потоці, трафіку.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
5766
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку