Презентація "День загадування загадок"

Про матеріал
Загадка - це цікава головоломка, яка розвиває логіку, фантазію, уважність. Недарма ми всі так любимо цей жанр з самого дитинства. Загадки розширюють кругозір дитини, допомагають вивчити світ в деталях, прищеплюють любов до української мови, активно збагачують словниковий запас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День загадки

Номер слайду 2

День загадок святкують 26 липня. Загадка - це цікава головоломка, яка розвиває логіку, фантазію, уважність. Недарма ми всі так любимо цей жанр з самого дитинства. Це торжество, яке безпосередньо пов'язане з розвитком кмітливості та інтелекту.

Номер слайду 3

Загадки ритмічні і лаконічні, тому вони розвивають поетичний смак. У загадках порівнюються не схожі, на перший погляд, речі - так у дитини формується творче мислення. Загадки розширюють кругозір дитини, допомагають вивчити світ в. В чому користь?деталях, прищеплюють любов до української мови, активно збагачують словниковий запас.

Номер слайду 4

Вміле відгадування загадок вважалося ознакою розуму і щасливої вдачі. Загадки служили засобом випробовування мудрості, зрілості людини. Згодом вони втратили свою колишню функцію і використовувались як одна з форм культурної розваги.

Номер слайду 5

Збирання та видання українських народних загадок почалося у першій половині 19 століття. Г. Ількевич, «Галицькі приповідки і загадки» (Відень, 1841)

Номер слайду 6

1. Сто одеж – і всі без застібок.2. А що то за коні в гаю: довгасті, голчасті, зеленої масті, нікого не возять, лише солі просять. 3. Що то за голова, що лиш зуби й борода? 4. Дівка в коморі, а коса на дворі. 5. Без рук, без ніг, а в'ється, як батіг. 6. Печуть мене, смажать і варять, їдять мене і дуже хвалять.

Номер слайду 7

Сто одеж – і всі без застібок. (Капуста)А що то за коні в гаю: довгасті, голчасті, зеленої масті, нікого не возять, лише солі просять. (Огірок)Що то за голова, що лиш зуби й борода? (Часник)Дівка в коморі, а коса на дворі. (Морква)Без рук, без ніг, а в'ється, як батіг. (Квасоля)Печуть мене, смажать і варять, їдять мене і дуже хвалять. (Картопля)Відповіді

Номер слайду 8

Дитячі загадки, які зацікавлять дорослих3. Яке слово в словнику написано неправильно?4. Вантажівка їхала в село. По дорозі вона зустріла 4 легкові машини. Скільки машин їхало в село? 5. Якою рукою краще розмішувати чай? 6. Нагодуй мене і я буду жити, але дай води – і я помру. Хто я? 7. Народжуються – летять, живуть – лежать, вмирають – спливають. 8. Що більше з неї береш, то більше стає … Що це? 1. Яке колесо не крутиться під час правого розвороту? 2. Це нежива істота, але в неї є 5 пальців.

Номер слайду 9

Яке колесо не крутиться під час правого розвороту? (Запасне)Це нежива істота, але в неї є 5 пальців. (Рукавичка)Яке слово в словнику написано неправильно? (Неправильно)Вантажівка їхала в село. По дорозі вона зустріла 4 легкові машини. Скільки машин їхало в село? (Одна)Якою рукою краще розмішувати чай? (Найкраще ложкою)Нагодуй мене і я буду жити, але дай води – і я помру. Хто я? (Вогонь)Народжуються – летять, живуть – лежать, вмирають – спливають. (Сніжинки)Що більше з неї береш, то більше стає … Що це? (Яма)Відповіді

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
1480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку