Прензентація до уроку на тему: "Категорія забруднення"

Про матеріал
Презентація до уроку з екології на тему: "Категорія забруднення". Данна презентація містить матеріал по якому учням краще засвоювати вивчення нового матеріалу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Що таке “ноосфера”? Ким був запропонований термін “ноосфера”? Які особливості притаманні живій природі? На які галузі поділяється екологія? Чому треба вивчати екологію?

Номер слайду 3

Ластівки тікають із Європи. Що поробиш? Скрегіт, регіт, рев. Чад, бензин, вібрації, галопи, — птиці мертві падають з дерев. Може, десь є лотоси і ґінкго, тихі ріки і рожева даль — у краю неляканих фламінго, де росте неламаний мигдаль. Може, там є птицям привілеї... А гніздо ліпити, ластівки, — все одно вам, із якого ґлею, — з Рейну, з Нілу чи з Угрюм-ріки? Ну, а потім, — я люблю вас змалку. А іще — спасибі вам за все. Тільки хто ж це королеві Марку золотнику в дзьобі принесе?! Ліна Костенко

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Сьогодні на уроці ви повинні усвідомити, що таке «забруднення», з’ясувати види забруднення та їх причини, а також сучасний вплив діяльності людини на навколишнє середовище; Ви повинні бути небайдужі до проблем довкілля та брати активну участь у природоохоронній роботі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Природне (виникає в результаті природних причин: вулкан, повінь, землетрус) Антропогенне (виникає в результаті діяльності людини: стихійні сміттєзвалища, забруднення водойм)

Номер слайду 9

Природне забруднення

Номер слайду 10

Антропогенне забруднення

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Глобальні(планетарні) Кислотний дощ Підвищення рівня радіації

Номер слайду 13

Регіональні – забруднення окремих частин країни, басейну окремої річки, моря

Номер слайду 14

Локальні – це невеликих масштабів від локальних джерел забруднення (вихлопні гази конкретного автомобіля, відходи окремого підприємства)

Номер слайду 15

фізичне хімічне біологічне механічне теплове, шумове, електромагнітне, світлове, механічне хімічні речовини: оксиди, кислоти, солі важких металів, пестициди, нітрати пластмаси, синтетичні поверхнево-активні речовини (СПАР) біотичне, мікробіологічне, продукти генної інженерії, різні мікроорганізми, гельмінти різноманітні домішки: мул, пісок, сміття

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Антропогенне забруднення – це процес надходження в навколишнє середовище внаслідок діяльності людини твердих, рідких, газоподібних відходів, організмів, енергій в кількостях, які змінюють компоненти природи, негативно впливають на людину, флору та фауну.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Твердими Рідкими Газоподібними

Номер слайду 23

Атмосферні Водні Електромагнітні Грунтові Шумові

Номер слайду 24

VІ Закріплення вивченого матеріалу На початку уроку ми з вами ставили перед собою запитання: «Який екологічний показник шкідливо впливає на живу і неживу природу безпосередньо і непрямим шляхом?» Давайте дамо відповідь на це запитання? Давайте згадаємо : Що таке забруднення? Які види забруднення вам відомі? Які джерела антропогенного забруднення?

Номер слайду 25

VІІ Підсумок уроку Виставлення оцінок за урок VІІІ Домашнє завдання Вивчити конспект уроку. Підготувати презентацію на тему: «Забруднення нашого міста»

Номер слайду 26

Номер слайду 27

ppt
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
16 лютого 2019
Переглядів
1415
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку