Презентація - "Етнічні стилі"

Про матеріал
Етнічні стилі. Поняття етнічного стилю, різновид стилів та їх особливості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Етно стилі

Номер слайду 2

Етнічний стиль одягу — це стиль, у якому комплекти одягу відтворюють риси національного костюма певного народу (етносу).

Номер слайду 3

Головним у складанні комплекту є використання характерних для нарядів тієї чи іншої нації крою, матеріалів, відтінків, орнаментів, декору, аксесуарів.

Номер слайду 4

Кантрі - (від англійського слова country — село, країна) — сільський стиль американського заходу кінця XIX ст. Американці називають його «вестерн» (western — західний) — стиль ковбоїв і фермерів. Даний стиль поєднує в собі індіанські та ковбойські культурні особливості. Для цього стилю властивий одяг із замші та шкіри, вишитий бісером і намистинами, бахрома, сумки-торбини, мокасини, чоботи з вузькими носами і широкими халявами в ковбойському стилі та сорочки із ситцю.             

Номер слайду 5

Колекція відомого модного бренду Ralph Lauren

Номер слайду 6

Аксесуари в стилі Кантрі

Номер слайду 7

Американський підліток - цей стиль насамперед передбачає джинси та сорочки в клітинку, але в даному образі їх ще поєднують із футболками, куртками-бомберами, светрами та спортивним взуттям.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Сафарі - особливостями цього напряму стилю є вільний силует та безліч накладних кишень, погонів, ременів. 

Номер слайду 10

Колекції відомих модних брендів у стилі сафаріGucci Dolce & Gabbana. Dolce & Gabbana

Номер слайду 11

Аксесуари в стилі сафарі

Номер слайду 12

 Єгипетському стилю характерні суворість і чіткість ліній. Майже весь одяг має прямий силует . Для пошиття одягу використовують лляну тканину, адже Єгипет є посушливою країною за кліматичними умовами.

Номер слайду 13

Прикраси

Номер слайду 14

Грецький стиль вирізняється простим кроєм і простим забарвлення одягу. Як правило, більшість грецьких суконь має завищену талію і глибокий виріз на спідниці. Одяг шиють з однотонних, найчастіше світлих тканин, і прикрашають декоративним поясом. Окрім того, Греція є родоначальником асиметрії в одязі.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Прикраси в єгипетському стилі

Номер слайду 17

Африканський стиль - характерними особливостями африканського одягу є : яскраві геометричні та анімалістичні принти, легкі тканини та вільні фасони. Значну роль у створенні образу відіграють різноманітні декоративні елементи, а саме прикраси із дерева та металу. Образ доповнювали металевими браслетами, різними кольє із зображеннями тварин та підвіски у вигляді зубів диких звірів

Номер слайду 18

Колекції відомих модних брендів в африканському стилі

Номер слайду 19

Аксесуари в африканському стилі

Номер слайду 20

Історично чоловічий та жіночий одяг розвинулися з простих лангот, до добре продуманих костюмів, які огортають все тіло, використовуваних не тільки для повсякденного носіння, але і з нагоди свят, а також для виконання ритуалів і танців. У містах майже всі верстви населення носять одяг західного зразка. 

Номер слайду 21

Індійський одяг має велике розмаїття кольорів і матеріалів. Кольоровий код залежить від релігійних і ритуальних обґрунтувань.

Номер слайду 22

Східний стиль. Схід - це багатовікові традиції, витонченість, загадковість. . Навіть попри суворі канони мусульманської культури, східні чоловіки і жінки вміють підкреслити свій стиль та багацтво гардероба.

Номер слайду 23

До східних нарядів належать штани-шаровари, штани-алладіни, штани-палаццо, «глухі» туніки і кофти, шовкові хустки, накидки з прозорих тканин. Східний стиль має характерні принти

Номер слайду 24

Аксесуари в Східном стилі

Номер слайду 25

Колекція модного дому Versace в східному стилі

Номер слайду 26

Відоме на весь світ японське кімоно перейняли всі країни світу в його первісному вигляді. Також збереглися і квіткові мотиви, які прикрашають більшість елементів одягу та аксесуарів японців

Номер слайду 27

Аксесуари в японському стилі

Номер слайду 28

Колекція Kenzo в японському стилі

Номер слайду 29

Слов'янський стиль . Даний є стиль дуже різноманітний, так як в слов’ян кожна країна мала свої неповторні особливості в одязі. Вишивка, мереживо, плетіння - у кожної країни вони є особливими. Звичайно, є і узагальнюючі елементи, які зустрічаються майже у всьому одязі - чудові сарафани, красиві шалі, кольорові хустки, довгі спідниці в кілька шарів, косоворотки, довгі блузи з традиційним орнаментом, вишитим зазвичай червоною ниткою, і, звичайно, шуби з овчини, шапки-вушанки.

Номер слайду 30

Аксесуари в слов’янському стилі

Номер слайду 31

Український стиль. Жіночий одяг в етнічному стилі в переважності презентований світові характерними вишитими блузами, традиційними для українського національного костюма, а також спідницями і сукнями. Новинка сезону - вишиті аксесуари, вишукано доповнюють модний етнічний образ.

Номер слайду 32

Національні етнічні українські костюми. Український тиждень моди в Києві, у Мистецькому арсеналі, презентація проекту «Витоки». 2015р

Номер слайду 33

Family. ID=Office_Archive. Torn. Український стиль в сучасному одязі

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Український стиль в світіЛегендарна модель Клаудія Шиффер у вишиванці бренду "March11" у 2017 році. Голлівудська акторка Демі Мур у сукні українскої дизайнерки "Vita Kin". Актриса та співачка Келлі Осборн теж одягала українське. У 2016 році Американська танцівниця Діта фон Тіз неодноразово з'являлась у вишитих сукнях від "Vita Kin".

Номер слайду 36

Український стиль в інтер'єрі

Номер слайду 37

Народні традиції українського способу життя знайшли відображення і в дизайні сучасного житла, оформленого в цьому етнічному стилі. Особливо гармонійно виглядатиме вся садиба в єдиному українському стилі - архітектура будинку, внутрішні інтер'єри приміщень і навколишньої ділянки.

Номер слайду 38

Характерні риси української архітектури, використовувані в сучасних будівля. У наш час досить цікавим для архітекторів стає етнічний стиль та традиції українського народу. Сучасні будинки будуються з новітніх матеріалів і оснащуються всіма новинками технічного прогресу, необхідними для комфортного життя, а от їх дизайн багато в чому залежить від захоплень і уподобань їх мешканців. Нікому не хочеться жити в безликому стандартному будинку, кожен господар вибирає дизайн до душі. І зовсім не помилиться той, хто згадає про свої витоки, оточить себе рідними, властивими своєму народу предметами і пейзажами. Дуже тепло і затишно виглядає цілком сучасний будинок, дах якого накритий по українській народній традиції соломою або очеретом з дотриманням старої технології. Стіни такого будинку підтримують стиль української мазанки використанням фактурної штукатурки.

Номер слайду 39

Елементи українського побуту в декорі сучасного інтер'єру. В українському етнічному стилі інтер'єру велике значення мають предмети побуту. Всі вони виготовлялися з натуральних матеріалів, прикрашалися національними орнаментами. В першу чергу в українському інтер'єрі треба звернути увагу на ткацтво та вишивку. Домоткані килимки на глиняній підлозі, на стінах і лавках виконані з використанням оригінальних візерунків. Вишиті рушники прикрашають ікони, покуття, стіни і столи. Вишивалися цілі картини, вишивкою прикрашалися подушки та інша постільна білизна. У посуді переважає кераміка. Українські гончарі прикрашають свої твори яскравими різноманітними візерунками. З дерева виготовляються меблі, а також різне начиння і декоративні елементи.

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Оформлення кухні в українському етнічному стиліКухня, як і весь український інтер'єр, повинна складатися, по можливості, з натуральних матеріалів. Глиняна долівка складна у догляді, тому залишимо її в минулому. Для кухні прекрасно підійде дерев'яна підлога з міцних порід дерева. Це не дешевий варіант, тому його можна замінити плиткою, що буде за фактурою і кольором нагадує глиняну долівку. Глиняні стіни в українській хаті білилися, а в сучасному варіанті можна стіни покрити декоративною світлої штукатуркою. Народні майстри любили прикрашати стіни яскравими малюнками казкових птахів і рослинних орнаментів. Серед зображуваних рослин переважали калина і соняшники. Традиційно в українських орнаментах використовується червоний, чорний і білий кольори, але в рослинні малюнки на стінах можуть додаватися жовтий і зелений.

Номер слайду 42

Український стиль на присадибній ділянціУкраїнська садиба теж має свій неповторний колорит, який відрізняє її від садиб інших народів. Основною її відмінністю можна вважати плетений паркан з лози, який називається тином. Він обмежує ділянку, що належить одній родині. Жінки вішали на нього горщики для просушки. Такий паркан додасть ділянці сільський український стиль. У дворі можна зробити колодязь, оформлений теж в сільському стилі. Окрасою українського саду є калина - прекрасне дерево-оберіг для родини. Кілька соняшників і мальви біля входу в будинок не залишать сумніви, що садиба оформлена саме в українському етнічному стилі.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Презентації
Додано
20 січня
Переглядів
300
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку