Презентація 2ПЧ А. К. Дойл Оповідання"

Про матеріал

Уузагальнити та систематизувати знання учнів про детективну літературу, познайомити з оповіданням «Пістрява стрічка»; розвивати почуття і мислення учнів; їх читацьку культуру, творчі здібності, порядність, чесність. справедливість, повагу та співчуття людей.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Позакласне читання. А. Конан Дойл. Оповідання «Пістрява стрічка», «Спілка рудих»

Номер слайду 2

Людина великого серця, велика на зріст, з великою душею. Дж. К. Джером

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань Що означає слово «детектив»?Поясніть, що таке «літературний детектив»?Що спричинило появу літературного детективу?

Номер слайду 4

Оберіть ознаки літературного детективу. Ліро-епічний твір. Жанр фольклору. Напружений сюжет. Зображення подій певного історичного періоду. Герої – історичні особи. Створення фантастичних картин та образів. Різновид пригодницької літератури. Містить захопливу інтригу. Головний герой – детектив. Розслідування злочину. Наявність таємниці

Номер слайду 5

Літературний практикум1. Запишіть героїв оповіданнь «Пістрява стрічка», «Спілка рудих». Генрі Баскервіль, Джулія Стоунер, Вінсент Сполдінг, Джон Клей, місіс Фарінтош, місіс Степлтон, Грімсбі Ройлот, міс Гонорія Вестфейл, Джейбезе Вілсон, місіс Лаура Лайонз, Вільямс Моріс, містер Степлтон, Хелін Стоунер, Дункан Росс, Гуго Баскервіль.

Номер слайду 6

2. Встановити порушену послідовність. «Спілка рудих»Холмс долучає до справи поліцію. Вілсон влаштовується на роботу до Спілки рудих. Шерлок Холмс зустрічається з помічником Вілсона. Злочинців затримано. Вілсон звертається до Шерлока Холмса. Спілку рудих розпущено. Об’ява у газеті. Дивна робота за чотири фунти.

Номер слайду 7

«Пістрява стрічка»- Засідка.- Розповідь Хелін Стоунер про справу.- Знайомство із заповітом місіс Стоунер.-Ранковий візит.- Огляд будинку у Стоук-Морані.- Загибель лікаря Ройлота.-Холмс і Ватсон обговорюють особливості справи.- Ройлот лякає Шерлока Холмса.

Номер слайду 8

3. Підготувати схему розслідування злочину

Номер слайду 9

4. Порівняльна таблиця{9 DCAF9 ED-07 DC-4 A11-8 D7 F-57 B35 C25682 E}А. К. Дойл. Шерлок Холмс

Номер слайду 10

Цитатна доріжка. Детективні оповідання корисно читати хоча б тому, що вони приносять задоволення. Генріх Манн. Якщо я за тиждень не прочитав жодного детектива, він минув для мене як для читача даремно. Бертольт Брехт. Детективна література водночас і божевільна, і математична. Брати Гонкури. Вечір з детективом – це чудово! Тут і побут, тут і світське життя. Анна Ахматова

Номер слайду 11

Домашнє завдання1. Підготуватися до к.р Дж. Свіфт “Мандри Гуллівера” та А. К. Дойл “Собака Баскервілів”).2. **Творчі завдання: створити титульну сторінку до улюбленого оповідання зі збірки «Записки про Шерлока Холмса» Артура Конан Дойла.

pptx
Додано
8 серпня 2018
Переглядів
5099
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку