Презентація "35 кіло надії"

Про матеріал
Презентація "35 кіло надії" познайомить учнів з чудовим твором французької письменниці Анни Гавальди.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«35 кіло надії»: історія хлопця, який ненавидить школу і вчителів. ГОЛОВІНА НЕЛЯ

Номер слайду 2

АННА ГАВАЛЬДА: терпіти не може людей, які дають їй поради. Французька журналістка, письменниця, твори якої перекладено багатьма мовами. Народилася 9 грудня 1970 року у французькому місті Булонь-Беланкур. Любить живопис, комікси, розлучена, виховує двох дітей. Навчалася у Сорбонні, вивчала літературу, але так і не закінчила університет. Працювала продавчинею, гувернанткою, офіціанткою, квіткаркою, журналісткою, вчителькою французької мови. Зараз живе в містечку Мелен, поблизу Парижа. Пише щодня по три години новели і статті для журналу "Elle".

Номер слайду 3

З дитинства була вигадницею, що не заважало їй добре вчитися у школі. Найбільше вона любила писати твори, і багато її робіт вчителька зачитувала класу, як приклад. Писати почала в 17 років, хоча й стверджує, що письменницею ставати не збиралась. В 1992 році отримала перемогу на національному конкурсі любовних листів. У 1998 році отримала премію «Кров у чорнильниці» за новелу «Aristote» і перемогла ще в двох конкурсах.1999 році вийшла дебютна книга письменниці — збірка оповідань «Мені б хотілось, щоби хтось мене десь чекав». Книга була перекладенана понад 30 мов. У 2002 році вийшов перший роман письменниці «Я її кохав. Я його кохала». Грандіозний успіх прийшов до письменниці після виходу книги «Просто разом». Роман був перекладений на 36 мов.

Номер слайду 4

ПАСПОРТ ТВОРУ“35 кіло надії”. Рік написання –2002. Жанр – повість. Тема –  виживання підлітка в світі, в якому він не може адаптуватися через певні розумові проблеми.Ідея – зворушлива й тепла історія зі щасливим фіналом про формування характеру, зусилля над собою заради того, кого любиш, про підтримку рідних та повагу до найголовнішого в людині – до її душі й серця. Головна думка - кожна людина талановита по-своєму. Кожна людина – творець своєї долі. Кожна людина потребує любові, друга й підтримки.

Номер слайду 5

ГОЛОВНІ ГЕРОЇ ПОВІСТІ: Грегуар Дюбоськ – 13-річний хлопчик, добрий, творчий, любитель майструвати. Він дуже погано навчався в школі. Батьки Грегуара, які давно не любили один одного, і постійно сварилися через погане навчання сина. Дід Леон – люблячий і турботливий. Єдиний, хто любив Грегуара усім серцем. Марі – вихователька, яка прищепила Грегуару любов до поробок.

Номер слайду 6

ПРОБЛЕМИ ТВОРУ «35 КІЛО НАДІЇ».1. Стосунки батьків і дітей.2. Стосунки в сім’ї між подружжям.3. Стосунки з однокласниками, вчителями.4. Життєвий вибір.5. Досягнення мрії.6. Духовний зв’язок поколінь.7. Виховання дітей.8. Система освіти.

Номер слайду 7

Йому 13 років. Щасливим почувався, поки не виповнилося три роки. Для нього життя – кошмар. У школі був найслабшим учнем. Двічі залишався на другий рік. Любить майструвати і складати «Лего». Любить дідуся, найдорожчу людину в світі. Ненавидить школу і вчителів. Через нього сварилися батьки. Його вигнали зі школи через фізкультуру. ГРЕГУАР ДЮБОСЬК . ХТО ВІН?Він був «хлюпиком». Жодний навчальний заклад не хотів його приймати.

Номер слайду 8

Грегуар про улюблену виховательку Марі.« От це була вихователька – ми у неї не тільки перед Святом мам працювали з бажанням». «Вона говорила: не даремно прожитий той день, коли ти щось зробив своїми руками». Тепер я думаю, що від того щасливого року і пішли усі мої нещастя, тому що саме тоді я зрозумів одну дуже просту річ: більше за все на світі мені цікаві мої руки и те, що вони здатні змайструвати.”

Номер слайду 9

Грегуар про своїх батьків.«В будинку вічні скандали, і мені ніяк не вдається їх уникати. Важко». «Батьки мої один одного ледве виносять, так що їм обов’язково що не вечір треба ще й як посваритися, тільки вони не знають, до чого причепитися, от і користуються мною – я з моїми паскудними оцінками служу їм зручним приводом» .

Номер слайду 10

ДІД ЛЕОН:про такого діда мріють усі підлітки.«Мій дід Леон — такий же майстер на всі руки, як і я, тільки у нього до того ж ще й голова варить». « У школі він був відмінником…» «У сімнадцять років він вступив до Вищої політехнічної школи, а це, між іншим, найскладніший вуз у всій Франції». «А потім він будував всілякі колосальні штуки: мости, транспортні розв’язки, тонелі…» .

Номер слайду 11

«Будь щасливим! Роби, що-небудь, щоб бути щасливим!»«…на діда Леона можеш більше не розраховувати. Я люблю самостійних людей, котрі вміють досягати своєї мети, зрозуміло? Терпіти не можу ледацюг, котрі тільки і знають, що жаліються, і на додачу вилітають зі школи за погану поведінку!... Вітаю! …а я ще завжди тебе захищав…Завжди! Батькам твоїм казав, що я в тебе вірю, виправдовував тебе…». «Ось що я тобі скажу, хлопчику: нещасним бути набагато легше, ніж щасливим. А я не люблю, чуєш, не люблю людей, котрі шукають легких шяхів».

Номер слайду 12

ГРЕГУАР – хлопець, у якого золоті руки.

Номер слайду 13

Грегуар - хлопець, який має велике серце.«Візьми все це, дідусю. Дихай оцим чистим повітрям. Дихай. Вдихай цей запах землі і туману. Я тут. Я — твої легені, твоє дихання, твоє серце. Я допоможу тобі». Грегуар вирішив, що улюблений дідусь неодмінно видужає, якщо він змінить своє ставлення до навчання. З того дня хлопчик став рішучим. Злим на роботу. Цілеспрямованим». Найщасливішим для Грегуара став день, коли дід відвідав його у коледжі, сидячи в інвалідному візку.

Номер слайду 14

“Шановний директор школи Граншан! Я дуже хотів би вчитися у Вашій школі, але знаю, що це неможливо, тому що в мене дуже погана успішність. Я бачив у рекламі Вашої школи, що у Вас слюсарні і столярні майстерні, кабінет інформатики, теплиці і все таке. Я думаю, що оцінки – не найголовніше в житті. По-моєму, важливо знати, чого ти в житті хочеш. Мені хочеться вчитися у Вас, тому що в Граншані мені буде краще за все – так я думаю. Я не дуже повний, у мені 35 кіло надії. Всього доброго, Грегуар Дюбоск. P. S.: Я перший раз у житті прошусь у школу, сам не розумію, що це зі мною, мабуть, захворів. P. S.: Посилаю Вам креслення машинки для чистки бананів, яку я сам зробив, коли мені було сім років. Школа Граншан – місце, в якому цінуються вміння та бажання працювати своїми руками. Школа Граншан – світ, який подобається Грегуару, в якому він знаходить своє місце.

Номер слайду 15

АГОВ, РОЗУМНИКИ! (Обери і виконай 1-2 завдання за твором «35 кіло надії). Напиши лист людині, яка тебе завжди підтримує . Назви 5 причин, щоб прочитати повість «35 кіло надії». Склади сенкани на тему:«Грегуар», «Дід Леон», «Марі». Укажи 10 ознак школи, в яку хотілося б ходити.

Номер слайду 16

http://surl.li/enehqhttp://surl.li/enehuhttp://surl.li/enehzhttp://surl.li/enooc. Використані інтернет-джерела

pptx
Додав(-ла)
Головіна Неля
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
3571
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку