Номер слайду 22
Їжа. Перший сніданок греки зазвичай з'їдали вдосвіта. Трапеза складалася з декількох шматочків хліба, намочених у вині. Другий сніданок був більш щільним; після повернення господаря з ринку, в колі сім'ї, в критому портику або у внутрішньому дворику їли юшку, горохову або сочевичну, білий хліб, козячий сир, оливки; запивали другий сніданок вином, розведеним водою. Основною їжею бідняків були ячмінна юшка, коржі, каша з бобів, солона риба, дешеве вино, овочі. Після сніданку греки відпочивали, читали. Обід середнього грека складався з 3-х страв: рослинна їжа, потім м'ясна страва і десерт. Обід зазвичай їли ввечері; урочистий обід називався сімпосій. Спочатку подавали плетені кошики з хлібом. Їжу брали руками, витираючи їх потім хлібним м'якушем або особливим тістом. Щоб почерпнути соус, коржик складали наче ложку. Ложками їли яйця і молюсків. Супу не подавали. Рибу і птицю їли з приправами із зелені, оцту і масла; їли смажених голубів, горобців, жайворонків, фазанів, перепілок, приправлених оливковою олією, оцтом, соусами і прянощами. Подавали також сир. З рослинних страв за обідом їли стручкові плоди (боби, горох), цибуля салат, капусту. На десерт подавали груші, яблука, виноград, гранати, маслини, інжир, мигдаль, пиріжки. Пили вино (зазвичай одну чашу за здоров'я, другу - за задоволення, третю - за сон).