Презентація 9 клас, тема: "Рига - столиця югендстилю""

Про матеріал
Презентація "Рига - столиця югендстилю" розширює можливості учням з цікавістю познайомитися з цим стилем .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ь РИГА – СТОЛИЦЯ ЮГЕНДСТИЛЮКочерга Галина Немішваївський ліцей № 2

Номер слайду 2

Столиця Латвії місто Рига, визнане організацією ЮНЕСКО як перлина європейського югендстилю. У Ризі, знаходяться справжні його шедеври. Ризька Дума створила центр югендстилю, який займається збереженням і популярізацією цієї унікальної спадщини.

Номер слайду 3

Однією з причин, за якої рижський Ар Нуво вилився в те, що нині називають Югендстилем, є заборона на типове будівництво в кінці ХІХ-ХХ ст . В цей час у Європі збільшується кількість населення і добробут людей, з`являються нові технології і життя людей стає комфортнішим .

Номер слайду 4

Югендстиль вражає незвичністю форм і різновидом деталей на фасадах будинків Типовим для того часу є павлін нафасаді будинку. проект K. Peksens.

Номер слайду 5

. Будинок на вул. Елізабетс

Номер слайду 6

Стиль Ар Нуво не є чимось єдиним і унікальним для всієї Європи, він достатньо сильно видозмінюється від міста до міста. Він є у Вені, Парижі і у Дармштадті.

Номер слайду 7

Російський архітектор, професійний інженер, один із корифеїв рижського модерну(югендстиль), директор департаменту шляхів сполучення Лифляндскої міської управи, батько реформатора радянського кіномистецтва Сергія Михайловича Эйзенштейна. Е Й З Е Н Ш Т Е Й Н МИХАЙЛО ОСИПОВИЧ 5.09.1867,Санкт-Петербург – 2.07.1921,Берлін

Номер слайду 8

Архітектура є власним хоббі високопоставленого чиновника і, предаючись своїм захопленням, Эйзенштейн в перші 10 років ХХ ст. спроектував, близько 53 будинків у межах Риги, більша частина якихрозміщується у центральному районі міста (вул. Альбертовська, Стрілкова,Єлізаветинска), в якому розміщуються вбільшості прибуткові будинки. В Ригу архітектор приїхав у 1893 році, кеоуючись сугубо професійними цілями.

Номер слайду 9

Будинок, в якому жив, архітектор Ейзентшейн знаходиться порядом із Ризькою Академією Живопису

Номер слайду 10

Сім`я Ейзенштейнів жила на вул. Миколаївська 6, кв 7. До цього будинку прибита меморіальная дошка, яка повідомляє, що тут народився і жив молодий Сергій Ейзенштейн.

Номер слайду 11

Відомий статський радник Лебединський був казково багатим, часто бував у гостях у Ейзенштейна і вважався його постійним клієнтом. Дорогі будинки, спроектовані Ейзенштейном, належали людям з репутацією перевірених бізнесменів:

Номер слайду 12

Найбільш видатним творінням Ейзенштейна, яке , зазвичай, пропонується глядачам — три будинки по Єлізаветинській вулиці (зараз Елізабетес), Будинок на Єлізаветинській 10б, визнаний сучасними дослідника ми творчого добутку рижського майстра Сергія Ейзенштейна, візитною карткою столичного модерну, .

Номер слайду 13

Пропоную переглянути і проаналізувати будинок роботи Сергія Ейзенштейна. Самим яскравим є будинок по вулиці Елізабетс10б, шедевр архітектора Ейзентштейна

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Це частина фасаду

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Величезні голови, різноманітнісь форм і образів.

Номер слайду 18

.

Номер слайду 19

кромка фасаду на даху.

Номер слайду 20

. Ще один шедевр Ейзентшейна по вулиці Альберта 12.

Номер слайду 21

Загальний вигляд з вугла

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Фасад багатий скульптурними деталями, разглянемо їх поближче

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Дракон з конячими головами.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Більш пізній напрямок Ар Нуво,післе1906 року називається «національний романтизм». Відмінними особливостями є круглі башти й вцілому більш витриманий і строгий стиль. Прикладом є будинок на вулиці Альберта 11.

Номер слайду 28

Кращі за своєю архітектурою будинки й ансамблі запам'ятовуються як символи країн і міст. Нова архітектура поєднала їх з обов'язковою умовою - одержати в результаті естетично завершену, художньо виразну форму. Красу архітектурного образу сьогодні бачать у красі самої форми: в силуеті, пропорціях частин, кольорі і фактурі матеріалів.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Модерн (ар нуво) – архитектурное течение Стиль деконструктивизм в архитектуре

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Одне із найкрасивіших міст світу – Іспанська Барселона, забудована будинками у стилі модерн. В усіх творіннях Гауді присутня новизна та індивідуальність.

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Палац каталонської музики. У Барселоні. Архітектор Л. Доменек-і-Монтанер 1906—1908рр.

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ :намалювати ескіз куточка школи в стилі модерн зробити колаж “АРХІТЕКТУРА МОДЕРНУ” зробити презентацію “АРХІТЕКТУРА МОДЕРНУ КРАЇН СВІТУ”або“АРХІТЕКТУРА СТИЛЮ МОДЕРН, яка мені сподобалась”

pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Назаренко Н.В., Чен Н.В.. Севастьянова Д.О., Мерзлікіна М.М.)
Додано
2 грудня 2022
Переглядів
429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку