Презентація 9 клас, тема: "САДИ ПАТІО"

Про матеріал
Презентація "САДИ ПАТІО" розширює можливості ознайомлення учнів із парковим мистецтвом. Можна використовувати під час уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сад цветущий, подруга и чаша с вином — Вот мой рай! Не хочу очутиться в ином! Омар Хайям (ок. 1048 — 1122 гг. ) С А Д

Номер слайду 2

Сад — це особливий зв`язок з природою, який може змінити нас і наш духовний світ. Сади мають багатовікову історію, їм більше двох тисяч років

Номер слайду 3

Декоративний сад- ділянка із зеленими насадженнями галявинами квітниками, водоймами та алеями, де є різні споруди , які об`єднані в сплановану композицію

Номер слайду 4

СТИЛЬ- це щось цілісне, проникнуте загальною ідеєю . Він складається із національних пристрастей, звичаїв,моди, світоглядів. СТИЛІ САДІВ

Номер слайду 5

АНГЛІЙСЬКИЙ САД

Номер слайду 6

САД ПРОСВІТИВін виник в Англії, у XVIII ст., в епоху ПРОСВІТИ, коли у суспільстві народилась нова хвиля тяжіння до філософії, саморозвитку, до пізнання оточуючого світу. Це і знайшло своє відображення у створенні садів нового типу.

Номер слайду 7

Англія є батьківщиною пейзажного стилю саду. Дерева і кущі розміщуються вільними живописними групами, доріжки наслідують лініям рельєеу, а вода оживлює пейзаж гнучкою течією ріки чи пруду.

Номер слайду 8

Л А Н Д Ш А Ф Т Н И Й (ПЕЙЗАЖНИЙ) СТИЛЬ

Номер слайду 9

ЛАНДШАФТНИЙ СТИЛЬ-призначений для ділянок звеликою площею, з його дикою природньою красою.. Наслідування природному ландшафту досягаєтьсячергуванням рівнин і висот, водоймів з нерівною береговою лінією.

Номер слайду 10

Основна ціль пейзажного стилю- «вписати»—ділянку в оточуючий ландшафт

Номер слайду 11

Гуляючи по доріжкам, можна помітити, що пейзажі змінюють один одного. Немає місця з якого можна б було побачити повністю сад - це його особливість

Номер слайду 12

Характерні риси асиметричність, відсутність прямих ліній, вільне планування

Номер слайду 13

Гладенько підстриженігазони є обов»язковимиатрибутами-це основнийвклад англійців у розвиток ландшафтного дизайну.

Номер слайду 14

Суцільний килим зелені навколо будинку, а попереду- квітник

Номер слайду 15

В англійских садах і парках немає квітників правильної геометричної форми з охайно посадженими у ряд чи по колу рослинами. Самою популярною формою квітника в Англії є міксбордер.

Номер слайду 16

МІКСБОРДЕР: дерева, з контрасним за красою листям, декоративними кущами,позаду, а попереду- розміщені широкі полоси квітів. Оточує все це зелений газон.

Номер слайду 17

Поряд із англійскими парками в пейзажному стилі стара добра Англія відома і маленькими приватними садами

Номер слайду 18

Справжнє англійське помешкання обов`язково увите ліанами-клематисів, жимолостей, гліциній, плетистих троянд. Старі цегляні будинки, зазвичай, не штукатурять, так ліани краще виглядають

Номер слайду 19

Улюблені квіти англійців: примули, нарциси,троянди. Як правило, луковичні рослини на газонах англійці висаджуют групами

Номер слайду 20

Гладенько підстрижені газони і галявини –є обов”язковим атрибутом ландшафтного дизайну

Номер слайду 21

Англійці заслуженно пишаютьсясвоїми газонами. Найдавнішим англійскимгазонам –Оксфордському Кембріджському вже декількасотень років.

Номер слайду 22

У центрі саду -водойма , рівчак. Берегову лінію нічим не відокремлюють, (бордюром…) Доріжки у таком саду роблять із природніх матеріалів: подрібненого гравію, древесної кори, натурального камня

Номер слайду 23

Домінуючий колір в англійському саду— зелений та його відтінки. Квіти,дерева і кущі,які квітнуть,підбирають світлих тонів.

Номер слайду 24

Версаль. Сад «короля-солнця»»

Номер слайду 25

Версаль це справжня симфонія із дерев і кущів, мармуру і бронзи. Резиденція «короля солнця» Людовика. XIV-яскраво відображає абсолютнувладу монарха над природой. В час абсолютизмустворюється новий стиль-регульований. Він виник раніше пейзаж-ного майже на століття,а при Людовику досягнув свого разквіту. Версальський палац Версальський парк

Номер слайду 26

Виник в епоху Відродження і затвердився як цілісний художній витвір мистецтва, де гармонійно поєдналися природа і мистецтво. Ренесанс — це розквіт мистецтв!

Номер слайду 27

Сад у регульованому стилі потребує великих площ. На відміну від пейзажного, тут головне місце займають архітектурні споруди, а декоративні атрибути і раслинність є другорядними. Все будується за законами симетрії, без вираженого рельєфу.

Номер слайду 28

До центрального дому веде доріжка, а від неї відходять діагональні алеї з дерев із чіткими, фігурними формами крон. Породи дерев і кущів використовуються ті, які добре підлягають стрижці. Це туя, ялина, бояришник, клен, слива декоративная, яблуня, кипарисовики. Такі доглянуті геометрич ні фігури потребують ретельного і своєчасного догляду фахівців.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Патіо ІталіїНевеликий садочок біля будинку, оточений стіноючи живою підстриженою огорожею

Номер слайду 31

невеликий внутрішній дворик ПАТІО-

Номер слайду 32

ПАТІО -це піднята на декілька сходинок тераса, що приєднана до будинку.

Номер слайду 33

На цій терасі розташовані садові меблі, вази з квітами і цитрусовими рослинами, скульптури.

Номер слайду 34

Сад ПАТІО виник у епоху Відродження і утвердився як цілісний художній витвір мистецтво.

Номер слайду 35

Італійський сад замкнутий і будується на внутрішніх композиціях. У центрі саду зазвичай розміщуються водойом чи фонтан, а навколо нього квітник чи мощена площадка. Клумби і водойми створюються у вигляді кола чи квадрата

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Вертикальне озеленення важливий елемент саду.

Номер слайду 38

Сади-лабіринти(Франція) При Людовику XIV, в період розквіту французьського абсолютизму, ідеї необмеженої королівської влади були винесені замежі палаців и втілились в принципах и правилах будови французьських садів..

Номер слайду 39

Французький сад був навіть у китайського імператора, покорив Павла I, який створив площу біля свого палацу у цьому стилі та назвав її «Коннетабль».

Номер слайду 40

Назву та ідею цар привіз із Франції, коли подорожував по Європі у 1782–1783 рр. Він був вражений резиденцією принца Конде у Шантильї під Парижем. Його захопила організованість простору і підпорядкованість природи волі господаря.

Номер слайду 41

Методом фігурної стрижки окремі дерева перетворю- вались у вежі та пірамідки,а зелені насадження утво- рювали кабінети і коридори, форми візерунків квітників викроювали по лекалах. Цей новий елемент садових композицфій було придумано у Франції.

Номер слайду 42

САДИ – ЛАБІРИНТИ -це живі рослинні огорожі , що утворюють геометричні чи звивисті візерунки, де можна ходити, як у лабіринті Як декор – скульптура, фонтан, доріжки із гравію чи піску,

Номер слайду 43

Французькі сади —це строгість в усьому: геометричні форми,дерева із доглянутимикронами, симетричне,прямолінійне планування місцевості

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Назаренко Н.В., Чен Н.В.. Севастьянова Д.О., Мерзлікіна М.М.)
Додано
2 грудня 2022
Переглядів
379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку