Презентація «А ми бажаєм вам добра!»

Про матеріал

Презентація містить матеріали для проведення циклу виховних годин про добро,багата цитатами видатних українців , як-от: Т.Г.Шевченко, Ліна Костенко, Григорій Сковорода та ін. Може бути викоростана у роботі вчителів початкової школи, вихователів, класних керівників

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Стінгазета власноруч

Номер слайду 3

А ми бажаєм, вам, добра!

Номер слайду 4

"Раз добром нагріте серце вік не прохолоне" Т.Шевченко. "Раз добром нагріте серце вік не прохолоне" - написав колись великий Тарас. Його слова линуть до самого серця. Час минає швидко, а з ним і наше життя. І саме зараз пора посіяти зерна любові у душах дітей, обігріти їх , щоб вони згодом проросли і вже потім зігрівали добром наші серця

Номер слайду 5

" А ми живі, нам треба поспішати, Зробити щось, лишити по собі…" Л.Костенко. Але не бійся прикрого рядка. Прозрінь не бійся, бо вони як ліки. Не бійся правди, хоч яка гірка, не бійся смутків, хоч вони як ріки. Людині бійся душу ошукать, бо в цьому схибиш – то уже навіки

Номер слайду 6

«Відніміть у нашого серця любов до добра – ви віднімете всю чарівність життя» Г.Сковорода Філософ-просвітитель закликав: «Люди, будьте людяними! Це ваш перший обов’язок. Будьте такими для всіх станів, для всіх вікових категорій, для всього, що людині не чуже». «Що може бути шкідливіше людини, яка володіє знанням найскладніших наук, але не має доброго серця? Вона всі свої знання використає на зло».

Номер слайду 7

"Добро і зло у вічнім сенсі, їх відлуння – на устах, Сліди лишає на серці , і віддзеркалює в очах.." Валерій Дідух

Номер слайду 8

"Добро – не наука, воно - діє, квітне красою у нашім житті." Н. Віргуш Не скупись на ласку, Слова не жалій, Як багато світла В радості твоїй! Ти її для інших Вичерпай до дна, Щедрість серця людям Передай сповна. В тому справжня радість, В тому щастя є: Людям віддавати Все тепло своє.

Номер слайду 9

Рольові ігри, інсценізації життєвих ситуацій – невід'ємна частина навчально- виховного процесу в ГПД.

Номер слайду 10

Літературні вікторини, КВК, брей-ринги, інтелектуальні ігри, конкурси - улюблене заняття молодших школярів.

Номер слайду 11

Участь у благодійнїй акції – прояв милосердя 1 квітня 2015 року на Закарпатті стартувала X-Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця» – «Врятуй життя дитини» . Мета акції - забезпечення реанімаційних відділень дитячих лікарень медичним обладнанням. Учні нашої школи долучились до благодійного збору коштів для дітей з вадами здоров’я.

Номер слайду 12

„ У душах людських хай палає тепло, Людське милосердя хай творить добро" «Метод мікрофону» - продовж речення. Учні висловлюють свої думки у мікрофон. Зазвичай, вихователь пропонує фрази з стандартними початками, а діти їх продовжують, як - от: Мені добре, коли ... Сенс мого життя... Добрий вчинок – це...

Номер слайду 13

"Доброта – це краса людської душі."

Номер слайду 14

«Справжнє виховання — це виховання в дусі безстрашності. Справжня доброта, готовність захищати слабшого і беззахисного — це насамперед мужність, безстрашність душі!» В.Сухомлинський Константи В.Сухомлинського “Дитина не може жити без сміху. Якщо ви не навчили її сміятися, радісно дивуючись, співчуваючи, бажаючи добра, якщо ви не зуміли викликати у неї мудру і добру посмішку, вона буде сміятися злобно, сміх її буде насмішкою”. «Краса — мати доброти й сердечності», «Краса — джерело морального багатства людини» — це деякі його афоризми.

Номер слайду 15

Співпраця з шкільним психологом

Номер слайду 16

Наші вельмишановні гості у журі

Номер слайду 17

" Гаслом для мене завжди була людська доброта, самовідданість і милосердя людської душі у найрізноманітніших їх проявах" Г.Тютюнник. Життєві їдеали Г.Тютюнника Найвища наука життя - мудрість, а найвища мудрість - бути добрим. Ідеалізм мій полягає в тому, що я завжди жду від людини хорошого.

Номер слайду 18

"Хто людям добра бажає, той і собі має". Старенькі пенсіонери, про яких забули діти, і які на самоті доживають свого безрадісного віку. Інваліди, яким так потрібна підтримка від найближчих. Їм потрібно так мало - частинка добра, частинка серця, щиро подарована вами. Цей маленький вогник доброти розростеться, запалає навіки вогнем любові, всепрощення. Робіть добро всюди і скрізь!

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
1163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку