Презентація "Аналітичні методи розв’язування планіметричних задач. Обчислення площ геометричних фігур"

Про матеріал
Аналітичні методи розв’язування планіметричних задач. Обчислення площ геометричних фігур Навчальна - повторити, узагальнити та систематизувати знання студентів щодо основних видів геометричних задач, а також основних методів розв'язування планіметричних задач. Повторити та узагальнити вміння розв'язувати планіметричні задачі аналітичними методами (метод допоміжних площ тощо). Виховна - виховувати зацікавленість дисципліною, прагнення отримувати нові знання самостійно, творче мислення Розвиваюча - розвивати технічне мислення, сприяти розвитку координації рухів, розвивати пам`ять, мислення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аналітичні методи розв’язування планіметричних задач. Обчислення площ геометричних фігур

Номер слайду 2

МЕТА: Навчальна - повторити, узагальнити та систематизувати знання студентів щодо основних видів геометричних задач, а також основних методів розв'язування планіметричних задач. Повторити та узагальнити вміння розв'язувати планіметричні задачі аналітичними методами (метод допоміжних площ тощо). Виховна - виховувати зацікавленість дисципліною, прагнення отримувати нові знання самостійно, творче мислення. Розвиваюча - розвивати технічне мислення, сприяти розвитку координації рухів, розвивати пам`ять, мислення.

Номер слайду 3

Заповнити кросворд1. Відрізок, що сполучає точку на колі з його центром.2. Геометрична фігура, що складаться з трьох точок і трьох відрізків.3. Сума сторін многокутника.4. Відрізок,що виходить з вершини кута і перпендикулярний до протилежної сторони.5. Чотирикутник у якого дві протилежні сторони паралельні,а дві інші не паралельні.6. Геометричне місце точок на площині що знаходяться від даної точки на відстані, що не перевищує задану.7. В прямокутному трикутнику дорівнює півдобутку катетів.8. Відрізок,що виходить з вершини кута і ділить протилежну сторону навпіл.9. Геометрична фігура, що складається з точки і двох променів, які виходять з неї.10. Відрізок,що виходить з вершини кута і ділить його навпіл.11. Розділ геометрії, що вивчає геометричні фігури на площині.12. Геометричне місце точок на площині рівновіддалених від даної точки.

Номер слайду 4

Правильні відповіді1. Відрізок, що сполучає точку на колі з його центром.2. Геометрична фігура, що складаться з трьох точок і трьох відрізків.3. Сума сторін многокутника.4. Відрізок,що виходить з вершини кута і перпендикулярний до протилежної сторони.5. Чотирикутник у якого дві протилежні сторони паралельні,а дві інші не паралельні.6. Геометричне місце точок на площині що знаходяться від даної точки на відстані, що не перевищує задану.7. В прямокутному трикутнику дорівнює півдобутку катетів.8. Відрізок,що виходить з вершини кута і ділить протилежну сторону навпіл.9. Геометрична фігура, що складається з точки і двох променів, які виходять з неї.10. Відрізок,що виходить з вершини кута і ділить його навпіл.11. Розділ геометрії, що вивчає геометричні фігури на площині.12. Геометричне місце точок на площині рівновіддалених від даної точки.

Номер слайду 5

«Я мислю, отже я існую»

Номер слайду 6

План заняття• Повторення методів розв’язування задач з планіметрії• Розв’язування планіметричних задач• Опитування

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Розв'язування задач. Задача 1. У рівнобедреному трикутнику медіана, проведена до основи, дорівнює 25 см. Обчисліть площу цього трикутника, якщо радіус вписаного в нього кола дорівнює 10 см.

Номер слайду 9

Розв'язування задач. Дано: Знайти: САВОМ

Номер слайду 10

Розв'язування задач. Розв’язання: На дошці Відповідь: САВОМ

Номер слайду 11

Розв'язування задач. Задача 2. Дві сторони трикутника відносяться як 3:5, а кут між ними дорівнює 1200. Знайдіть всі сторони та площу трикутника, якщо його периметр дорівнює 15 см.

Номер слайду 12

Розв'язування задач. АВСДано: Знайти:

Номер слайду 13

Розв'язування задач. АВСРозв’язання: На дошці Відповідь:

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Одна сторона трикутника дорівнює 35 см, а дві інші відносяться як 3:8 і утворюють кут 60 0. Знайдіть невідомі сторони, периметр та площу трикутника

Номер слайду 15

Мисліть, щоб існувати!!!

pptx
Додано
25 березня 2019
Переглядів
1535
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку