Презентація "Аналіз програми та підручників з укр. мови для 4 класу"

Про матеріал
Освітню програму з української мови створено на основі Державного стандарту початкової освіти. Мета: розвиток здатності спілкуватися українською мовою в особистому і суспільному житті; плекання здатності спілкуватися рідною мовою; формування шанобливого ставлення до культурної спадщини; збагачення емоційно-чуттєвого досвіду.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аналіз програми та підручників «Українська мова» для 4 класу. Особливості викладання предмету. ДОПОВІДАЧ: НАТАЛІЯ ЛИСАК, учитель початкових класів Канівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4

Номер слайду 2

Українська мова (інтегрований курс). Аналіз програми. Освітню програму з української мови створено на основі Державного стандарту початкової освіти. Мета: розвиток здатності спілкуватися українською мовою в особистому і суспільному житті; плекання здатності спілкуватися рідною мовою; формування шанобливого ставлення до культурної спадщини; збагачення емоційно-чуттєвого досвіду

Номер слайду 3

ЗАВДАННЯ: виховання стійкої мотивації до читання та прагнення вдосконалювати своє мовлення; розвиток уміння вдумливого читання і правописних умінь; збагачення духовного світу учнів через естетичне сприймання творів художньої літератури та медіапродуктів; формування умінь опрацьовувати тексти різних видів; розвиток здатності спостерігати за мовними явищами, експериментувати зі звуками, словами, фразами; створення сприятливого мовного середовища у школі, зокрема й через пізнання сучасної дитячої літератури.

Номер слайду 4

ЗМІСТОВІ ЛІНІЇ: «Взаємодіємо усно», «Читаємо», «Взаємодіємо письмово», «Досліджуємо медіа», «Досліджуємо мовлення», «Театралізуємо».

Номер слайду 5

Підручники «Українська мова» для 4 клас (НУШ)

Номер слайду 6

Аналіз підручника «Українська мова та читання» для 4 клас за програмою Р. Шияна НУШ. У 2 ч. / Г. Сапун. —Тернопіль : Підручники і посібники, 2021 Підручник відповідає програмі Нової Української Школи та передбачає інтегроване навчання української мови та читання відповідно до вікових особливостей і потреб дітей. 

Номер слайду 7

Реалізація ідеї НУШ у підручнику:формувати в учнів здатність аналізувати мовно-літературний матеріал різних рівнів;відшуковувати оптимальні способи вирішення комуніка-тивних завдань;співпрацювати в парі, спілкуватися під час виконання групових навчальних завдань;дотримуватися культури письма і читання;використовувати запропонований довідковий матеріал;проводити покрокові дослідження.

Номер слайду 8

Зміст завдань підручника: Практичне застосування: розіграти діалог на задану тему, намалювати план-схему руху персонажа твору, знайти в додатковій літературі чи на інтернет-ресурсах прислів’я чи твори на задану тему тощо. Система завдань із розвитку зв’язного мовлення (усного та писемного), запам’ятовування словникових слів, театралізації текстів, заповнення порівняльних таблиць. За QR-кодами учні можуть віртуально мандрувати. Завдання для виконання в парі чи групі. Такі види роботи сприятимуть розвитку комунікацій між здобувачами освіти.

Номер слайду 9

Авторські знахідки: повторення вивченого за схемами;  виконання завдань на вибір;  покрокові дослідження;  складання асоціативних павутинок,  речень за моделями;  порівняння творів різних жанрів (зміст вірша та репродукцію, зміст оповідання та музичний твір);  використання інтернет-ресурсів.

Номер слайду 10

Методичне забезпечення до підручника: календарне планування (друкований та електронний варіанти);   методичні рекомендації для вчителя (конспекти уроків,друкований варіант);    презентації до всіх уроків (електронний варіант);    робочі зошити для учнів;    діагностичні роботи;    бланки оцінювання результатів діагностичних робіт(друкований варіант).

Номер слайду 11

Мова — втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови...  Максим Рильський

pptx
Додано
22 серпня 2022
Переглядів
2053
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку