Презентація "Анорексія"

Про матеріал
Анорексія– це психічне захворювання, що виявляється в порушенні харчової поведінки, при якому людина свідомо жорстко обмежує себе в їжі. Відбувається таке обмеження, а іноді і зовсім - відмова від їжі, на тлі спотвореного уявлення хворого анорексією про власне тіло (фігура, вага) і наполегливому прагненні схуднути будь-якими засобами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анорексія

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Найбільш поширеним видом анорексії є нервова. Найбільш рідко зустрічається психічна анорексія.

Номер слайду 4

Причини

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Психологічні причини хвороби анорексія дають розвиток найпоширенішою її формою - нервової. До них можна віднести:психологічна травма;фізичне або сексуальне насильство. Анорексія з'являється під впливом, як власного прагнення хворого до ідеалів, так і провокування цього прагнення оточуючими.

Номер слайду 7

Симптоми і ознаки анорексіїСам хворий не визнає існування проблеми і приховує хвороба від себе і оточуючих. Однак, за рядом ознак, можна визначити анорексію. Симптоми анорексії можуть проявлятися, як в фізичних ознаках, так і в поведінкових. До фізичними ознаками анорексії відносяться:1.постійне і значне зниження маси тіла;2.суха роздратована шкіра, ламке волосся і нігті;3.здуття живота, проблеми з травленням;4.запаморочення, непритомність;5.погіршення роботи мозку - неуважність, забудькуватість, уповільнення швидкості реакції;6.порушення менструального циклу;7.порушення статевих функцій.

Номер слайду 8

Часто, для того, щоб приховати прояв хвороби, хворий на анорексію, може носити мішкуватий одяг. Проблеми з травленням, шкірою або менструацією, також як і зниження ваги, можуть бути пояснені перенесеним захворюванням. В такому випадку, варто звернути пильну увагу на поведінку хворого. До переліку поведінкових ознак анорексії входять:-незадоволеність своєю вагою, хоча він може бути в межах або нижче норми;-постійна дієта, прорахунок калорій і продуктів, які не можна їсти;-контроль показників ваги - зважування не менше 2-3 разів на день;-читання всіх етикеток на продуктах;-відмова від прийомів їжі під різними приводами ( «тільки пообідала», «погано себе почуваю» та ін.);-відмова від харчування в громадських місцях;-отримання задоволення від почуття голоду;-особливі способи прийому їжі (їжа пережовується і не ковтається, чистка організму після їжі);-замкнутість, втрата товариськості;-важкі фізичні навантаження після кожного прийому їжі.

Номер слайду 9

Стадії хвороби. Розрізняють три стадії нервової анорексії: первинна, аноректіческіе, кахектіческая. Під час первинної стадії хвороби анорексія, симптоми її розвитку полягають в активному вираженні невдоволення своїм тілом і наміром виправити його. Також виявляються перші сигнали хвороби як відрази хворого до їжі і відмови від прийомів їжі. Аноректіческіе стадія характеризується тим, що хвороба переходить в активну фазу. Хворий починає активно худнути, втрачаючи від 20% до 50% маси свого тіла. Використовуються при цьому різні способи. Найбільш поширеною формою, в якій проявляється анорексія на другій стадії, є булімія - поглинання їжі і негайне провокування блювання. Ознаки захворювання анорексія в третьої, кахектіческая, стадії проявляються в неконтрольованої втрати ваги, дистрофії органів, проблеми з серцево-судинною, кровоносної системами. Погіршується загальний стан організму. Це найбільш небезпечна стадія захворювання, впоратися з якою складно. У деяких випадках, анорексія в третьої стадії розвитку може призвести до летального результату.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
25 лютого 2023
Переглядів
1103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку